Njegoš Radosavljević (28), pripadnik Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, utopio se u ponedeljak u jezeru Ćelije. Potraga za njim trajala je satima, a onda su ronioci u noćnim satima pronašli njegovo telo. Kada su ga izvukli, na njegovom telu konstatovane su povrede slepoočnice i ramena, pa se pretpostavlja ga je zakačila elisa na čamcu.

Nesreća se dogodila u popodnevnim satima nakon spasilačke vežba na jezeru Ćelije kod Kruševca.

Kako saznajemo, radilo se o vežbi izvođenja funkcionalne probe čamca i motora u kojoj su učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca.

 

Prema nezvaničnim informacijama, sve se odigralo nakon što je vežba bila završena. Njegoš je navodno bio u čamcu sa još petoricom svojih kolega, od kojih niko nije imao dozvolu za upravljanje čamcem. Nezvanično se pominje i da su u jednom momentu čamcem došli do obale i trojica pripadnika ove službe su izašla iz čamca, a u njega su, navodno, ušle tri devojke sa kojima su momci nastavili da voze po jezeru.

Njegoš Radosavljević

*Njegoš Radosavljević / FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

-Završili su obuku i ostali duže na jezeru. Odlučili su da se provozaju čamcem. Najverovatnije se radilo o rizičnoj vožnji sa naglim skretanjem i kočenjem. Spasilac se najverovatnije neoprezno držao za čamac, ispao i elisa motora je prešla preko njega – kaže izvor "Blica" upućen u istragu.

PROČITAJTE: TRAGEDIJU SKRILA VISOKA TRAVA? Nadomak trase kuda je išla potraga nakon 79 dana pronađeno telo Miroslava Armackog

Odmah je počela intenzivna potraga za vatrogascem koji je uapao u jezeru, a u potragu su se oko 18.30 časova, uključili i pripadnici odreda žandarmerije i specijalizovani tim za spasavanje na vodi i pod vodom iz Kraljeva. Nekoliko sati kasnije, oko 21, pronađeno je Njegoševo telo.

 

Uhapšen vatrogasac koji je upravljao čamcem

Njegošev kolega, S. K. (38) iz Kruševca, koji je u kobnom trenutku upravljao motornim čamcem, uhapšen je zbog zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako su saopštili iz MUP, u trenutku nezgode na jezeru kod Kruševca nastradali vatrogasac-spasilac nije bio na dužnosti, a tačni uzroci utapanja biće utvrđeni tokom istrage.

-Nastradali spasilac je bio u šortsu kada su njegovo telo izvukli, što jasno govori da se sve desilo nakon vežbe – kaže ovaj izvor „Blica“.

"Bio je kolega za primer"

Inače, kako saznajemo Njegoš je poslove pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu obavljao nepune dve godine. Spasioci iz jedinice su zatečeni njegovom smrću, jer je važio za uzornog kolegu.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top