BalkansPress

Dobro došli!

Ubistvo poznatog holandskog advokata Derta Virzuma (44) dovodi se u vezu sa zaštićenim svedokom Nabilom B. kojeg je zastupao, a koji je najpoznatijeg evropskog begunca Riduana Tagija doveo u vezu sa osam ubistava, među kojima je i likvidacija Ranka Šćekića u Holandiji.

PROČITAJTE: TRAGEDIJA Željko došao kod roditelja da proslavi rođendan, majka ga sutradan pronašla mrtvog u štali

 

Poznati holandski advokat Dert Virzum (44) ubijen je juče ujutru oko 7.30 sati u Amsterdamu, nedaleko od kuće u kojoj je živeo. Holandska policija intenzivno traga za mladićem starosti između 16 i 20 godina, za kog se sumnja da je ispalio smrtonosne hice u advokata Derta Virzuma.

Policija i hitna pomoć su na mesto zločina stigli nakon što su komšije prijavile da su čule nekoliko pucnja, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt pošto je advokat podlego teškim povredama ubrzo nakon upucavanja.

Ova, po svemu sudeći, mafijaška likvidacija digla je Holandiju na noge, posebno jer je Virzum zastupao ključnog svedoka Nabila B. koji je pomogao u rasvetljavanju najmanje osam mafijaška ubistva, među kojima je i likvidacija Ranka Šćekića iz Berana.

 

Zahvaljujući svedočenju Nabila B, Riduan Tagi, najtraženiji holandski kriminalac za kojim je raspisana međunarodna poternica još od marta 2018. godine, doveden je u vezu sa osam ubistava, tri pokušaja i pripremanjem dve likvidacije, preneli su holandski mediji izveštavajući o ubistvu advokata.

Tamošnji mediji takođe su nedavno preneli da se Tagi, koji se smatra prvim čovekom organizovanih kriminalnih bandi u holandskom podzemlju, skriva u Dubajiu. Inače, Nabilu B. ubijen je ranije i brat neposredno nakon što je objavljeno da je Nabil ključni svedok u suđenju protiv holandskog kriminalca.

Podsećanja radi, Ranko Šćekić ubijen je u Utrehtu u Holandiji, a na njega su pucali maskirani napadači koji su pobegli na motoru.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top