Maloletna I. O. koja je tukla vršnjakinju A. M. izbačena iz škole!

PROČITAJTE: JAVNO IZVINJENJE RODITELJA, TETKE I SESTRE STUDENTU O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: Koji je razlog da se objavi ovaj neobičan oglas?

Nakon kontinuirane procedure nekoliko timova za pojačan vaspitni rad za nasilje u školi i disciplinkse komisije koji je sproveden u skladu sa zakonskom regulativom, nastavno naučno veće Srednje trgovačke škole u Barajevu, jednoglasnom odlukom je isključilo iz daljeg školovanja maloletnu I.O. koja je tukla svoju vršnjakinju A. M. na snimku koji je nedavno uznemirio i potresao javnost u Srbiji. 

 

Roditelji I. O. imaju pravo žalbe u roku od sedam dana, potvrdio je direktor škole Bratoljub Stanisavljević u izjavi za Radio Beograd.

Majka pretučene A.M. Lepa kazala je da je zadovoljna ovakovom odlukom jer njena ćerka već mesec dana ne ide u školu,a da je nasilnica redovno pohađala nastavu.

 - Hvala puno medijima koji su nam pomogli da se ovakvo nasilje ne zataška. Hvala Munistarstvu prosvete, nadam se da je ovo jasna poruka svim nasilnicima u školama. Ne želim da nijedna majka doživi ovo što smo moja ćerka i ja prošle. Snimak nisam pogledala, bilo je preteško za moje srce. Ovo ohrabruje i moju Anu da mirna krene ponovo u školu mesec dana nakon svega što se dogodilo - kazala je majka u izjavi za Radio Beograd.

(Izvor: Radio Beograd, Autor: Milena Božović Manić)

Scroll to top