Marković je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, da bi kazna bila smanjena, a Marković je posle boravka u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, na slobodu izašao 2017. godine

PROČITAJTE: LIKVIDACIJA! Bio je vođa "Alkatraza", osuđen za ubistvo Tatona: Ovo je kikbokser Ljubomir Marković Kića, ubijen na Vračaru!

 

Marković je u tabor navijača Partizana prešao zajedno sa Aleksandrom Vavićem

 *Foto: Nemanja Nikolić

On je kako navode mediji zajedno sa Vavićem i Đorđem Preliće, takođe osuđenom na 15 godina zbog ubistva Tatona, ponikao na Karaburmi, a dvorište osnovne škole “Filip Višnjić” je bilo poznato kao njihovo uporište.

*Foto: Nemanja Nikolić

Ljubomir Marković Kića je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem, Draganom Lovreom ranije bio optužen da je izazvao nerede na utakmici OFK Beograd - Partizan 31. avgusta 2008. godine. 

Navijačka grupa "Alkatraz" je inače bila u žestokom sukobu sa protivničkom ekipom "Zabranjenih".

 

Ubistvo Brisa Tatona

Povodom smrti navijača iz Francuske Brisa Tatona, optužneno je 14 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan - Tuluz.

Bris Taton

*Foto: Bris Taton Privatna arhiva

U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Prelić (25), zatim vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa grupe "Alkatraz", i za sada nepoznati vođa grupe "Rebels".

Oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge za sada nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku, gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da koordiniraju napad na francuske navijače mobilnim telefonima i svima su saopštili da su oni u "Ajriš pabu" na Obilićevom vencu.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top