Vođa navijača Partizana Ljubomir - Kića Marković ubijen je u petak uveče na Voždovcu, a sigurnosne kamere su snimile trenutak u kom mu prilazi ubica i likvidira ga.

Dok je Marković stajao na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, napadač mu je prišao s leđa i sa kapuljačom. Na snimku se vidi da je Marković primetio pištolj kod napadača, ili ga je pak prepoznao, pa je krenuo da trči ka pumpi koja se nalazila preko puta ulice.

PROČITAJTE: RADOMIR JE KRENUO DA PLATI PRASE KAD GA JE KOD LOZNICE "POKOSIO" NEPOZNATI VOZAČ (FOTO)

 

Još neidentifikovani napadač ispalio je pet metaka u nastradalog, a on je već prilikom prvih pao na zemlju. Ubica mu je na kraju prišao i overio ga u glavu, što je po Markovića bilo presudno.

Motiv ubistva i dalje nije poznat.

Nezvanično, Marković je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspeo da ga upotrebi u odbrani.

Ljubomir Marković Kića,, ubistvo na pumpi, kamere

*Ove kamere na sportskom balonu su snimile trenutak likvidacije/ Foto: Telegraf

Policajci su se nakon ubistva bacili u poteru za crnim BMW X5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobegao sa mesta zločina. Na snagu je stupila i akcija "Vihor", pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz prestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mesta nesreće.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića

*Foto: ATA Images

Navijači Partizana došli su do mesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

 

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, ali mu je kazna smanjena na 15 godina, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića

*Foto: ATA Images

Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.

(BalkansPress / Izvor: Novosti, Telegraf)

Scroll to top