BalkansPress

Dobro došli!

Petnaestogodišnja I. K. učenica prvog razreda beogradske Gimnazije "Patrijarh Pavle" (nekadašnja Petnaesta gimnazija) u opštini Rakovica, pala je danas u nesvest tokom školskog odmora, odmah je prebačena kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, ali su tamo lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.

Sve se desilo praktično na početku popodnevne smene, oko 14.45 časova, a nesrećna devojčica je od ranije imala srčane probleme, što su nam potvrdili i u ovoj gimnaziji.

 

- Sve se desilo na malom odmoru, između prva dva časa u popodnevnoj smeni kada je devojčici pozlilo i ona se onesvestila. Znali smo za njene zdravstvene probleme, pošto je ona pohađala i osnovnu školu koja se nalazi u okviru istog kompleksa. Hitna pomoć je brzo došla i transportovali su je u Urgentni centar - ispričao je za "Blic" direktor škole Jasmin Nikolovski.

Direktor gimnazije Jasmin Nikolovski

*Direktor gimnazije Jasmin Nikolovski / FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Niko nije ni pomišljao na najgore...

 

- Negde oko 17 časova kontaktirali smo roditelje kako bismo videli u kakvom je stanju, ali smo dobili tužnu vest. Svi smo bili u šoku, kako njeni drugari iz razreda, tako i svi koji su je poznavali, nastavnici, svi zaposleni u školi. Odmah je prekinuta nastava, a decu smo poslali kućama - dodao je Nikolovski.

Škola u mraku

*Škola u mraku / FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Potreseni direktor kaže da ama baš ništa nije nagoveštavalo ovakvu tragediju.

- Pre par nedelja prvi razredi su bili na izletu, ekskurziji i nije imala nikakvih problema, naprotiv. A sada se desilo ovo... - u šoku je zaključio direktor škole.

Scroll to top