U Višem sudu u Beogradu u utorak je, saslušanjem petoro svedoka, nastavljeno suđenje takozvanim supružnicima iz pakla - optuženima Milevi Martinov i njenom mužu Nenadu Petroviću iz sela kod Obrenovca, koji se terete da su oko dve godine, u nehumanim i nehigijenskim uslovima, držali i zverski mučili Jelenu V. (28), koja je inače obolela od kancera. Po optužnici, bračni par izgladnjivao je Jelenu, tukao, vezivao lancima da ne pobegne, hranio izmetom, ali i terao na prosjačenje i prostituciju.

Svedok Miroslav Ljubičić, inspektor SBPOK-a, rekao je da se više od decenije bavi poslom oko trgovine ljudima, ali da nikada nije video, niti imao slučaj kao što je Jelenin:

PROČITAJTE: Stravična nesreća u kod Ljubljane: Kamion pao sa nadvožnjaka, vozač na mestu ostao mrtav (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

- Nisam ulazio u kuću, bio sam u kolima - kaže policajac. - Kada je ona ušla u auto, bila je žedna, gladna, iznemogla i preplašena i ponavljala je: "Nemojte da me vraćate kod njih."

 

Ovaj svedok ispričao je da su policajci, na putu do stanice, Jeleni kupili da jede i da je tad saznao da je devojka nađena u kući kako leži na podu, na betonu.

- Kupili smo joj burek. Nikad nisam video da je neko toliko gladan. Dok je jela plašili smo se da će joj pozliti...

Milovan Maksimović, komšija optuženog bračnog para, u utorak je posvedočio da je imao seksualne odnose sa Jelenom:

- Došao sam kod Nenada jer mi je dugovao novac za jaja i sir, i tada su mi on i Mileva rekli da ako hoću seks sa Jelenom da im platim 1.000 dinara. Dao sam im pare, oni su izašli iz kuće, a mi smo imali seks i Jelena se nije opirala, a onda mi je tražila da joj dam još 200 dinara za cigarete.

 Free Images Pixabay

*Ilustracija: Pixabay

Bračni par negira delo koje im se stavlja na teret i tvrde da je sve "nameštaljka" njihovog rođaka, koji želi da im napakosti, a koji je Jelenu nagovorio da ih prijavi.

Suđenje se nastavlja 18. decembra kada bi trebalo da bude saslušana Jelena V. koja je sad smeštena u Sigurnoj kući.

RODBINA BRANI OPTUŽENE

Na pretresu četvoro svedoka - rodbina i komšije optuženog bračnog para, uglavnom su ih branili, tvrdeći da Nenad i Mileva nisu vezivali, tukli, niti zabranjivali Jeleni da se slobodno kreće. Svi tvrde da je Jelena volela da pije, a da je sve "nameštaljka" rođaka Tome.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top