BalkansPress

Dobro došli!

KIKINDA- Dvojicu maloletnih Kikinđana (16) i (17), policija je uhapsila zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Razbojništo su izvršili 4. decembra tako što su, preteći nožem, od radnice jedne prodavnice u Kikindi oteli novac iz kase i pobegli. Već sutradan, policija ih je locirala i lišila slobode.

Kako saznajemo, osumnjičeni su već dolazili u sukob sa zakonom i to zbog krađa i provala:

PROČITAJTE: IZ STANA U BEOGRADU UKRALA 170.000 EVRA: Slučaj je potpuno NEVEROVATAN!

 

- Preteći nožem, maloletnici su od radnice, oteli novac iz kase i pobegli. Oteli su oko 6.000 dinara, a novac, u međuvremenu, potrošili. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni sudiji za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu- saznao je Kurir od izvora bliskog istrazi.

Ovaj, ali i neki drugi slučajevi potvrđuju da maloletni delinkventi ne prezaju da se upuste u kriminal. Svojevremeno su u Senti, četvorica maloletnika iz ovog grada, starosti od 14 do 16 godina, u večernjim satima, istakali dizel gorivo iz parkiranih kamiona. Na ovaj način su otuđili oko 620 litara nafte.

U kikindskoj policiji kažu da su ovi, ali i neki drugi izvršioci, samo po godinama golobradi, ali veoma vešti i već iskusni. Specijalnost maloletnih delinkvenata u ovom delu Vojvodine uglavnom su provale, teške krađe i razbojništva.

Jedna od bestijalnih krađa dogodila se prošle godine u Kikindi, kad su drski maloletni lopovi (15) i (16) obili prozor crkvenih prostorija i nakon premetačine ukrali 166.000 dinara. Nestvarno zvuči podatak da se crkva Svetih Kozme i Damjana, na periferiji Kikinde, u proteklih desetak godina, našla na meti lopova više desetina puta. Uz ovu, ovaj tandem je lane počinio osam teških krađa i pet teških krađa u pokušaju:

- Osumnjičeni maloletnici su pajserom ili šrafcigerom provaljivali ulazna vrata apoteka, pošte, prodavnica i crkve. Iz obijenih objekata krali su novac i druge predmete. Pričinjena materijalnu šteta procenjena je na oko 400.000 dinara- saopštila je tada policija.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top