BalkansPress

Dobro došli!

Nikolina S. pronađena je bez svesti ispred svoje kuće Odžacima kod Sombora u subotu oko 7.30 ujutru, dok se ispod nje nalazio bicikl.

Na lice mesta izašla je ekipa Hitne pomoći koja je devojku prevezla u bolnicu, ali su tamo lekari mogli samo da konstatuju smrt.

PROČITAJTE: TRAGEDIJA U POŽAREVCU: Marka (17) ubila struja dok je menjao sijalicu u hladnjači mesare 

Devojčica je u džepu imala bočicu "rivotrila", i jednu tabletu "buprenorfina". "Rivotril" je lek koji služi za smanjenje napetosti, nervoze i anksioznosti, odnosno za smirenje, a "buprenorfin" se koristi kao terapija za skidanje sa heroina. Ukoliko se zloupotrebljavaju, mogu da dovedu do zavisnosti. Lekari su o ovom slučaju obavestili policiju koja je pokrenula istragu.

 

- Nikolina se odvezla kod Stevana biciklom usred noći, oko 2.30 sati. Pre no što je pošla kod njega, popila je "rivotril". Žalila se da joj je loše, pa su, kako se sumnja, zajedno u njegovom stanu pušili džoint, a Stevan joj je navodno zatim dao da popije i tabletu "buprenofrina", a drugu da ponese sa sobom. Nekoliko sati kasnije, devojka je krenula nazad kući biciklom, a Stevan ju je ispratio do kraja svoje ulice. Međutim, kada je stigla ispred svoje kuće, pozlilo joj je pa se srušila i pala preko bicikla - navodi izvor upoznat sa slučajem.

*FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Meštani su joj pritrčali u pomoć i polivali je vodom. U jednom trenutku se osvestila i počela da priča nepovezano. Rekla je kratko da joj se samo smračilo i spomenula je da je popila neke lekove. Prebačena je u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da je ožive.

 

Preča rečima izbora bliskog istrazi, Stevan R. je lečeni narkoman, a odranije je poznat policiji koja ga je u više navrata privodila zbog različitih krivičnih dela. 

- Uglavnom su to bili imovinski delikti, mahom sitnije krađe, a protiv njega je podneto nekoliko prijava zbog posedovanja droge. To su bile male količine da bi nadležno Tužilaštvo moglo adekvatno da reaguje bez obzira na to što je višestruki povratnik, a sada imamo situaciju da je jedna devojka preminula - priča sagovornik.

Nada se i da će rezultati obdukcije koja se trenutno radi u novosadskom Institutu za sudsku medicinu rasvetliti sve okolnosti koje su prethodile incidentu zati što postoji osnovana sumnja da je Nikolina imalka zdravstvenih problema te da je konzumiranje droge koju je obezbedio Stevan R. samo dodatno pogoršalo stanje nesrećne devojke.

Stevanu R. se na teret stavljaju dva krivična dela: omogućavanje uživanja opojnih droga (za koje preti do 15 godina zatvora jer je u ovom slučaju nastupila smrt lica) i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (s obzirom na to da se sumnja da je on prodao drogu maloletnici, preti mu kazna zatvora do 15 godina).

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti preveden u Višem javnom tužilaštvu.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top