BalkansPress

Dobro došli!

U Duizburgu je počelo suđenje srpskom državljaninu Džeksonu B. (28), osumnjičenom da je 20. jula prošle godine ubio Nemicu Anju N. (34), koju nije poznavao niti ju je ikada ranije video.

- Želeo sam da vidim kako izgleda kada ljudsko biće umire. Nisam je poznavao, nisam je ranije sreo, nisam bio ni u kakvoj svađi sa njom. Ne znam zašto sam zapravo to uradio. Želim da njenoj porodici izjavim saučešće - rekao je na početku suđenja optuženi Džekson B.

PROČITAJTE: Zaječarac ostavio 6 dece! TATA JE IZAŠAO U TOKU NOĆI, MAMA GA JE UJUTRU ZATEKLA MRTVOG! Godinu dana žive bez struje

On je do detalja objasnio kako je proveo prethodni dan i šta se dešavalo kritičnog dana kada je počinio jezivi zločin u mestu Ferdeu u pokrajini Severna Rajna - Vestfalija.

- Ne sećam se svega u potpunosti. Prethodne večeri bio sam kod brata na žurki i tamo sam pio i konzumirao kokain. Ujutru sam otišao na železničku stanicu kako bih stigao do kuće. Video sam nekoliko ljudi na toj stanici, među njima i tu ženu. Gurnuo sam je i pokušao sam da odem, ali su me zadržali - izjavio je Džekson B.

 

Nesrećnu ženu, inače majku maloletnog deteta, srpski državljanin poreklom sa Kosova i Metohije gurnuo je pod voz, koji je išao brzinom od 60 kilometara na sat. Žrtva je ostala mrtva na licu mesta.

Verzija tužilaštva je nešto drugačija, a ubistvo je opisano kao surovo i smišljeno.

Optuženi je sa leđa prišao žrtvi i iz sve snage, sa obe ruke, gurnuo je pod voz. Potom je pokušao da pobegne, ali su ga drugi putnici sa perona stigli i jedva savladali posle borbe. Onda je naišla policija i Džekson B. je uhapšen - rekao je medijima tužilac Aleksander Bajern. Bekstvo ubice iz Srbije sprečili su otac i sin poreklom iz Iraka koji su videli kako je ženu gurnuo pod voz.

- Video sam kako se optuženi sprema da gurne tu ženu. Ona je stajala na peronu i gledala u mobilni telefon. Kada je naišao voz, čovek se zatrčao i gurnuo je, a onda je pokušao da pobegne. Bio je izuzetno agresivan i nije hteo mirno da se preda. Izvadio je šrafciger i potegao ga na mene i mog sina. Uspeli smo da ga savladamo, šrafciger mu je ispao iz ruke, a ja sam ga prvi dohvatio i bacio niz ulicu - rekao je na sudu svedok Habal I., koji je savladao Džeksona.

PROČITAJTE: "VI BISTE DA VEŠATE, BAŠ STE HRABRI" Oglasila se komunalna inspektorka koja je "vodila" akciju kad je NOKAUTIRANA MILICAJKA

Na psihijatriji

Optuženi za ubistvo nalazi se trenutno u psihijatrijskoj bolnici, ali iz tužilaštva tvrde da je on bio makar delimično, ako ne i potpuno uračunljiv u vreme kada je počinio zločin. Džekson B. je inače oženjen i ima sedmoro dece.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top