BalkansPress

Dobro došli!

Pripadnici dve kriminalne grupe reklamirali su devojke na specijalizovanim sajtovima i u oglasima u kojima su se nudile žene različitih godina i zanimanja.

Makroi uhapšeni zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je podvodila prostitutke imali su najmanje 30 devojaka koje su radile za njih, otkrili su istražitelji.

PROČITAJTE: UZEO NOVAC IZ RESTORANA U KOM RADI, PA IZMISLIO KRAĐU: Goran (30) ukrao pazar od Nove godine, a evo koje mu je opravdanje

Kako izvor Kurira iz istrage dodaje, za dve kriminalne grupe koje su razbijene u utorak radile su studentkinje, ali i udate žene.

- Među njima su devojke i žene različitih godina i profila, ima nezaposlenih, ali i zaposlenih, mlađih i starijih, a na spisku prostitutki je i jedna medicinska sestra - kaže izvor Kurira.

 

Onlajn-oglasi

Dve seks-bande, kako kaže, predvodili su Darko T. (45), Saša G. (47) i Miroslav T. (45). Usluge devojaka koje su bile u njihovom katalogu nudili su preporukama, ali i u onlajn-oglasima i preko specijalizovanih sajtova. - Pronađeno je preko 200 objava u kojima se nude usluge devojaka koje su radile za njih - kaže naš sagovornik.

Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla novac, 176 mobilnih telefona, ali i sveske u kojima su vodili evidencije o naplati, troškovima i mušterijama. Podsetimo, među uhapšenima su i sekretarice, vozači i obezbeđenje.

*FOTO: PRINTSCREEN

Prostitutke koje su radile za dve kriminalne grupe razbijene u policijskoj akciji pre dva dana svoje usluge oglašavale su u onlajn-oglasima i na specijalizovanih sajtova, a navodno je pronađeno čak 200 objava u kojima su one nudile seks.

 

- Među devojkama koje su uhapšene nema onih koje su se bavile prostitucijom. Uhapšene su radile kao sekretarice, ugovarale vreme i mesto sastanka, cenu, i organizovale prevoz prostitutkama do stanova u kojima su se nalazile s klijentima. Prostitutke neće biti krivično gonjene, već bi kao svedoci mogle da budu saslušane u istrazi protiv makroa. U svesci u kojoj su se beležili podaci o klijentima ima i imena političara. I oni bi, kao i devojke, mogli da budu pozvani da svedoče - dodaje sagovornik Kurira.

Pravila ponašanja

Istražitelji su otkrili i oglase preko kojih su se devojke reklamirale.

- Uz fotografiju i „umetničko ime“ devojke stoji i detaljan opis - fizičke karakteristike poput boje kose, očiju, visina, težina, godine, da li imaju tetovaže, da li se depiliraju, imaju li pirsinge, ali i i šta je sa svakom od njih dozvoljeno raditi tokom seksa i koja je tarifa. Navodno je cena po satu ovim devojkama bila od 150 do 200 evra - kaže izvor Kurira.

Po ugledu na Mihajla Maksimovića

OSNOVALI GRUPU U MARTU

Izvor Kurira otkriva i da je interesantno da se sumnja da su dve kriminalne grupe formirane posle hapšenja najvećeg estradnog makroa Mihajla Maksimovića, za kog su navodno radile mnoge poznate dame. - Oni se sumnjiče da su od marta 2019. organizovali posredovanje u prostituciji, tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i tako pribavili znatnu imovinsku korist - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je za 18 okrivljenih predložilo pritvor.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, Jelena Spasić)

Scroll to top