BalkansPress

Dobro došli!

Brutalni iskaz Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića, koji se tereti da je zverski pretukao devojku Ivanu Filipović (23), priznao da ju je tukao, ali negirao optužnicu.

- Udarao sam je tapkalicom za muve i peglom, ali ne priznajem izvršenje krivičnog dela koje mi se stavlja optužnicom. Čitajući optužnicu video sam da sam predstavljen kao monstrum od strane tužioca i medija - rekao je na početku glavnog pretresa u novosadskom Osnovnom sudu Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića, koji je optužen daje svoju devojku Ivanu Filipović (23) zverski pretukao.

PROČITAJTE: SRBIN POGINUO U HRVATSKOJ: U teškoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba je stradala, a među petoro povređenih se nalazi i trudnica

Lacković je svoju odbranu započeo detaljnom pričom kako je i kad počeo da se zabavlja sa oštećenom Ivanom. On je rekao da joj kobnog dana u martu prošle godine u iznajmljenom stanu u Novom Sadu nije naneo teške povrede, kako stoji u optužnici.

 

Ona se prodaje za pare

- Tog dana, dok sam bio na poslu, stigla mi je poruka s meni nepoznatog profila, gde je pisalo: „Šta se tvoja devojka pravi luda, što mi ne vrati pare?“ Pitao sam tog lika o čemu se radi, odgovorio mi je nek mi kaže moja devojka. Pozvao sam Ivanu i pitao je, a ona mi je odgovorila da to nije tačno. Sumnja mi se ponovo pojavila i tražio sam broj od tog čoveka da se čujemo. Kad sam ga dobio, rekao mi je: „Tvoja devojka mi duguje 300 evra plus 200 evra za kamatu, bolje da to vrati nego da bude Severina.“ Rekao mi je da je zelenaš i da je Ivana uzela od njega pare da bi išli na more. Rekao mi je da je on imao seksualne odnose s njom i da ima porno-snimak. Takođe, da je bila sa još dvojicom-trojicom, da se ona kurva za pare i sve to dok je bila u vezi sa mnom i da može da mi pokaže snimke. Rekao mi je da mu je poslednji put ratu dala u novembru - priča Lacković.

*FOTO: KURIR/S.S., PRIVATNA ARHIVA

Kako je dalje kazao, vratio se u stan i sve joj ispričao, rekla je da laže, a on je nazvao tog čoveka kako bi reči ponovio pred njom.

- Počela je da histeriše, negirala je sve, a potom rekla da mu je u novembru sve vratila. Kako je spomenula novembar kao i on, srušio mi se ceo svet. Uzeo sam muvalicu i počeo da je udaram. Ona je uzela peglu i udarila me u grudi. Zgrabio sam peglu i počeo njome da je udaram, nisam znao da li je vruća. Nastavili smo da se guramo i ja sam je odgurnuo i ona je pala na radijator. Stao sam joj nogama na prste ruku, a ne kao što me tužilac tereti, da sam joj skakao nogama po leđima. Rekao sam joj da ne želim da je vidim i da napusti stan dok se ne vratim s posla. Žao mi što je do tog događaja došlo. Voleo sam je. Bio sam povređen i u tom trenutku reagovao sam kako nije trebalo. Imam majku i sestru, poštujem žene i nisam nasilnik - ispričao je svoju verziju Lacković.

*FOTO: S.S.

Pekao je po vratu

Međutim, čitajući optužnicu, tužilac je rekla da je Đorđe devojci naneo teške povrede - prelom rebara, dva uboda nožem, opekotine trećeg stepena i drugo.

- Tukao je u predelu glave tabureom, probio joj plućnu maramicu, stavljao joj je nož pod grlom govoreći da će je ubiti. Gurnuo je na radijator, koji se od udarca otkačio, oborio je na stomak pa je skakao po njenim leđima, uključio je peglu, te je njom počeo da je peče po vratu, obe nadlaktice i lopatice, govorivši joj: „Kurvo, spavala si sa svima u Mitrovici“ - stoji, između ostalog, u optužnici..

 

O svedoku - NJENA DRUGARICA JE LAKOG MORALA

Što se tiče drugarice Ljubice, koja je iz stana iznela na rukama povređenu Ivanu i odvela je u bolnicu, Lacković za nju nije imao lepe reči iako je ona najbolja Ivanina prijateljica.

- Ljubica i ja se znamo od pre, zajedno smo igrali folklor. Kada se ona sa sestrom preselila u Novi Sad, često mi je pisala, nabacivala mi se i dolazila kod mene. To je devojka lakog morala, koja koristi opojne droge, koje je i meni nudila. Ona, po meni, nije relevantan svedok - kaže Đorđe Lacković.

*FOTO: PRIVATNA ARHIVA

IVANINE POVREDE - zadobila prelom rebara - dva puta ubodena nožem - udarana u glavu tabureom - probijena joj plućna maramica - opečena peglom po telu - opekotine trećeg stepena - udarana nogama po leđima.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, Slađana Stojanović)

Scroll to top