BalkansPress

Dobro došli!

Slavica Tofilović, majka Marka (10) i Dušice (8), koji su u četvrtak izgoreli u šupi u Maloj Moštanici, skrhana bolom i tugom za mališanima kaže da je kobnog dana sklonila upaljač kojim je, kako se sumnja, njen sin izazvao požar. 

PROČITAJTE: STRAVIČAN POŽAR: Na zgarištu šupe pronađena tela dva deteta u Maloj Moštanici

Ona navodi da im je rekla da budu dobri i da slušaju stariju sestru Milicu (12) jer ona ide na posao. Međutim, dva sata kasnije pozvale su je komšije i rekle da joj šupa gori i da nigde nema dvoje dece. Agonija i potraga za decom je trajala do kasno uveče, kada su istražitelji potvrdili da delovi kostiju koji su pronađeni u šupi pripadaju njenoj deci! 

Slavica se sklonila kod komšinice sa najstarijom ćerkom Milicom (12), koja ne može da se oporavi od tuge. 

 

- Deca su pre podne bila u školi i po dolasku sam im spremila ručak. Tada mi je Marko radostan rekao da je dobio peticu iz srpskog, a Dušica četvorku iz prirode. Pohvalila sam ih i u jednom trenutku me je sin pitao da li moće da ide na teren da se igra. Rekla sam mu da ostane i pomogne sestri oko matematike. Oni su pomagali i učili jedni od drugih – jedva čujno priča šokirana majka dece i dodaje:

Foto: Facebook

*Foto: Facebook

- Marko i Dušica su bili nerazdvojni i nosili su istu garderobu, pa i obuću. Stalno su bili zajedno. Dušica je unapred kukala jer je Marko trebalo da pređe u drugu školu. Spremila sam se, sakrila upaljač i otišla na posao, a ubrzo je stigao poziv... Saznala sam da je Marko uzeo novine i da je njima počeo da se igra, dok mu je Milica to branila. Verovatno je nekako pronašao taj nesrećni upaljač, pa je sa sestrom otišao do šupe. U toj šupi držali smo drva i kokoške, a pod je bio prekriven slamom – kroz suze priča Slavica kršeći ruke.

 

Slavica kaže da je jedino igralište za njenu decu bila ta šupa.

- Ta šupa im je bila save. Često su se igrali tamo i bilo im je sklonište. Komšije su nakon izbijanja požara reagovale odmah, pa su čak uskočile u vatru i spasle psa. Kada sam došla zatekla sam uplakanu ćerku Milicu, policiju i vatrogasce. Milica je stalno ponavljala da je na trenutak zaspala i da sada ne zna gde su joj bata i seka.

Srce je htelo da mi iskoči. Sa komšinicom sam ih svuda tražila sve do mraka, kada su mi saopštili najgore vesti. Imala sam poverenje u svoju decu, jer su čuvala jedno drugo. Ostajali su često sami, ali ne znam da li je ovo sudbina ili nešto drugo- brišući suze priča Slavica.

Prema njenim rečima, sad joj ostaje da čeka da joj vrate posmrtne ostatke dece kako bi ih sahranila. Ona je navela da će njena ćerka Milica dobiti pomoć školskog psihologa kako bi prebrodila gubitak brata i sestre. Slavica je istakla da se više u tu kuću ne vraća i da će se ona i Milica već nekako snaći.

Požar u kom je dvoje dece izgubilo život dogodio se u četvrtak oko 14:40 u mestu Mala Moštanica kod Obrenovca. Komšije, koje su prve reagovale gasile su vatru i izvukle psa iz požara. Svi su bili šokirani kada su saznali da su se deca igrala u šupi, koja je do temelja uništena.

Dan kasnije su se svi okupili oko zgarišta, a nedaleko je nađeno i telo psa. Komšije kažu da je spasen iz požara, ali da je uginuo od tuge za dečicom. 

Komšija Marko Mitrović koji je uskočio u vatru i spasao psa, kaže da nije znao da su deca u šupi.- Spasao sam psa, ali ne i decu. Nisam znao da su u šupi koja je gorela. Verujte, da sam znao, uleteo bih unutra. Pogtovo mi je bilo teško kada sam ujutru ugledao njihovog mrtvog psa. Ej, bre, uginuo je od tuge za tom decom. Sinoć je bio dobro , nahranio sam ga, a ujutru ga zatekao nadomak zgarišta – rekao je Marko.

 

(BalkansPress / Izvor: Srbijadanas.com)

Scroll to top