BalkansPress

Dobro došli!

Nemačkom državljaninu turskog porekla Alsinu Leventu (36), koji je optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao srpski kralj folka Šaban Šaulić (67) po nemačkom zakonu preti kazna do četiri godine zatvora.

Optuženom Leventu na teret se stavljaju krivična dela ubistvo iz nehata, nanošenje telesnih povreda u saobraćaju, vožnja bez vozačke i saobraćajne dozvole, kao i upravljanje automobilom pod dejstvom alkohola i opijata. Umesto dozvoljenih 80, Levent je vozio 160 kilometara na sat.

PROČITAJTE: MUP POTVRDIO U stanu uhapšenog stiliste Srđana Švelja iz Novog Sada nađene p*rnografske fotografije maloletnika

U odgovoru na pitanje kako komentariše najavu četvorogodišnje kazne zatvora ubici njihovog supruga i oca, porodica Šabana Šaulića izrazila je veru u to da "će nemačko pravosuđe učiniti sve što je potrebno".

Zakon je takav i kazna se ne može produžiti, tako da bi svaki zahtev u tom pravcu zbog zakonske regulative bio neosnovan i unapred osuđen na propast. S druge strane, kad nečiji nehat i bahatost ubiju čoveka, svaka kazna je, u očima njegovih najbližih, nedovoljna - kažu u porodici tragično preminulog kralja srpskog folka.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top