Carinici su na prelazu Batrovci sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek nakon stručne ekspertize.

Prekršaj krijumčarenja je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao "audi" čeških registarskih oznaka, za čijim je volanom bio pedesetogodišnji Albanac sa kosovskim dokumentima.

Mada je bio kategoričan da nema ništa da prijavi, ipak je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je u kaseti ispred suvozačkog sedišta njegovog automobila pronađeno nekoliko kesica sa dragim kamenjem, saopštila je Uprava carina.

 

Kada je upitan zašto nije prijavio dijamante, vozač je najpre rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije "svarovski" kristalima koji nemaju naročito veliku vrednost.

PROČITAJTE: Preselila sam se u Švajcarsku pre 6 godina i JOŠ NE VERUJEM KAKO LJUDI ŽIVE: Irina ISKRENO o svom novom životu!

 

Međutim, nakon konsultacije sa stručnim licem, utvrđeno je da to nije tačno i da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrednost mogla biti izuzetno velika, što će naravno biti utvrđeno tek nakon veštačenja svakog pojedinačnog primerka dragog kamenja.

Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv Albanca koji ih je krijumčario.

Scroll to top