U POŽARU koji je u petak ujutru u 4.40 izbio u jednom stanu u zgradi u Ulici Živana Saramandića 2, na beogradskoj Čukarici, nastradala je Desanka M. (87), koja je živela sama na prvom spratu. Bila je nepokretna, jer je nedavno povredila nogu.

Vatrogasci su brzo stigli i lokalizovali požar, ali je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje smrt. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje od dima, što će se precizno utvrditi obdukcijom.

PROČITAJTE: 300 DIJAMANATA zaplenjeno na Batrovcima: Albanac tvrdio da su obični cirkoni (FOTO)

Vatra koja je buknula u petak rano ujutru nije se proširila izvan Desankinog stana samo zato što su, sticajem okolnosti, komšije koje žive na spratu iznad nje bile budne. Osetile su miris paljevine i pozvale vatrogasce, koji su morali da razvale vrata.

- Bilo je toliko dima u stanu da su se vatrogasci teško orijentisali - priča jedan stanar. - Našli su je na podu, zgrčenu pored fotelje, i odmah izneli.

 

Uzrok požara još nije poznat.

- Strašno je što je žena tragično nastradala - kažu potreseni stanari. - Sreća je što su komšije bile budne, inače je cela zgrada mogla da izgori.

Nezvanično saznajemo da je u stanu nađena velika količina novca u evrima. Komšije pričaju da Desanka nije volela ni sa kim iz zgrade da komunicira, a ako bi se nekome obratila, to je bilo u svadljivom tonu. Nikada nisu videli da je bilo ko dolazio kod nje u posetu. Pre nekoliko dana se pojavilo dvoje ljudi koji su tvrdili da su njeni rođaci i rekli su da je ona u bolinci jer je povredila nogu.

Noć pre tragičnog događaja, jedan stanar video je da su Desanku M. iz bolnice dovezli u kolicima. U njenoj pratnji je bila mlađa žena, koja se i u petak oko devet sati pojavila u zgradi, objašnjavajući da je unuka (po Desankinom bratu). Kako nezvanično saznajemo, ona je policiji rekla da je Desanka insistirala, na svoju odgovornost, da izađe iz bolnice, iako je povreda zahtevala da ostane duže.

Unuka je rekla i da ju je ona zaključala i odnela ključ sa sobom, a jutros je došla da joj donese burek za doručak i saznala za tragediju. Navela je i da joj je baka u bolnici rekla: "Vodite me kući, znam kako ću sebi da presudim."

STAN ZAPEČAĆEN

Nezvanično saznajemo da je tužilac obavešten o celom slučaju. Na vrata Desankinog stana je postavljeno upozorenje policije da je zapečaćen i da ne sme da se otvara bez njihovog odobrenja.

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top