Kuvar i TV zvezda Dejan Markus, koji je 7. februara nestao u Hrvatskoj i koji je, prema pisanju hrvatskih medija, uhapšen u Sloveniji sa tri litra amfetamina u automobilu, mogao bi da se sutra tokom dana susretne sa sestrom Jelenom u pritvorskoj jedinici u Ptuju.

- Kada sam jutros putovala za Zagreb dobila sam informaciju da je Dejan pronađen i da je u Mariboru u zatvoru. Hrvatska policija je to rekla Dejanovom prijatelju koji je prijavio njegov nestanak u Zagrebu. Hrvatska policija rekla mi je da je njihov deo posla završen i uputili su me tamo.

PROČITAJTE: NESTAO POZNATI BEOGRADSKI KUVAR: 7. februara mu se u Zagrebu gubi svaki trag, OČAJNA SESTRA moli za pomoć!

Došla sam u Maribor i ušla u prvu policijsku stanicu, jer nisu mi dali informaciju ni kome ni gde da se obratim. Jedan policajac, kojem smo objasnili situaciju, rekao je da odem u Okružni sud u Ptuju . Stigla sam u Ptuj. Međutim, bilo je već 16, 17 sati. Onda smo išla sa prijateljima u prvu dežurnu stanicu. Rekli smo im da nam je rečeno da je u petak Dejan priveden, ali oni su nam rekli da ništa ne znaju i vratili nas na Okružni sud. Oni rade od 8 ujutru - rekla je Jelena Markus Vučković.

 

Jelena ističe da svog brata Dejana još nije videla.

- Ako se to desilo u petak, neko je morao da bude obavešten. Ja ga nisam videla, nisam dobila informaciju ni da li mogu da stupim u kontakt sa njim, ni da li je živ. Sve što budem saznala mogu da kažem ujutru - rekla je Jelena.

O vesti da je njen brat uhapšen s drogom, kako je objavio Jutarnji list, kaže:

- Ja sam u šoku, prvi put tako nešto čujem. Dejan nije ni pušač, to nije moj brat kog znam 34 godine, prosto ne... Bitno mi je da je živ i zdrav i da ga vidim , da mogu da mu pomognem. Dejan je neko ko nije znao da uđe u konflikt. Mi smo svi ovde zgranuti, nikad u životu mi ne bi palo na pamet tako nešto...

PROČITAJTE: Milomir Marić odlučio da progovori o svemu: Arkana sam preživeo, ali ovo neću...

Da podsetimo, Dejan Markus poslednji put je viđen 7. februara, kada je njegov prijatelj iz Zagreba prijavio njegov nestanak. Četiri dana ranije, 3. februara, bio mu je rođendan i tada je poslednji put bio u kontaktu sa sestrom Jelenom.

U stanu u kojem je boravio u naselju Trešnjevka u Zagrebu ostale su mu sve stvari, a frižider je bio pun. Jedino nije bilo njegovih ličnih dokumenata i mobilnog sa hrvatskim brojem, jer bez tih stvari nigde ne odlazi. Prema rečima njegove sestre, Dejan je stanodavcu kazao da će možda ići u Split na manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče. Ali, nije se vratio ni u subotu, ni u nedelju. Prijatelji su prijavili njegov nestanak u sredu.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top