Milorad Ulemek (51) Legija, nekadašnji komandant „crvenih beretki” i Zvezdan Jovanović (55) Zveki, osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, posle više godina mogu konačno da poljube svoje žene, a ne samo da ih gledaju kroz neprobojno staklo! Takođe, bivšim vođama „beretki“ telefonski razgovori s porodicom produženi su sa 10 na 15 minuta.

Legija i Zvezdan su godinama viđali svoje supruge samo jednom mesečno kroz blindirano staklo, bez ikakvog fizičkog kontakta, a novi kućni red u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“ im konačno omogućava neposredan kontakt, pa čak i poljupce!

PROČITAJTE: Da li je ovo motiv jezivog zločina kod Gnjilana: Roditelji i braća policajki prebacivali što se NIJE UDALA, otišla ranije sa posla i sve ih POBILA?

Nemaju „ljubavnu sobu“

Pravila o kućnom redu u „Alkatrazu“ predviđaju da zatvorenici ustaju u šest ujutru, a svetla se gase u 23.00. Svakoga dana zatvorenici imaju pravo na dva sata šetnje, dok su im posete članova porodice omogućene jednom mesečno, po sat vremena. Za razliku od drugih, ovaj zatvor nema „ljubavnu sobu“. U sobi za dnevni boravak postoji telefonska govornica, a svi telefonski razgovori, osim onih s braniocem, snimaju se.

 

- Donet je novi Pravilnik za zatvorenike u „Alkatrazu“, po kojem mogu da razgovaraju bez neprobojnog stakla. Tako će Legija i Zvezdan jednom mesečno imati pravo na posetu bliskih članova porodice, bez staklene barijere. Dva puta mesečno imaju pravo na duže telefonske razgovore. Ovo je omogućeno svim zatvorenicima „Alkatraza“ - kaže izvor.

Kako saznajemo, izmenjeni član 42 stav 2, Pravilnika o kućnom redu Posebnog odeljenja za izdržavanje kazne zatvora za krivična dela iz organizovanog kriminala donosi novost da se skida staklo prilikom posete bliskih rođaka.

Legija od svog hapšenja, 2. maja 2004, 16 godina nije imao fizički kontakt sa suprugom Aleksandrom Ivanović (46), dok je Zvezdan svoju ženu Oliveru gledao kroz staklo 17 godina!

Aleksandra Ivanović

*ALEKSANDRA IVANOVIĆ FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Fizički kontakt sa svoje četvoro dece Legija ima od pre skoro dve godine, otkad se žalio poverenici za zaštitu rodne ravnopravnosti. U žalbi je naveo da su njegovoj deci grubo prekršena prava budući da im prilikom poseta nije omogućen fizički kontakt s ocem. Poverenica je poslala preporuku Ministarstvu pravde i oni su tada promenili svoju uredbu. Od tada svi stanari „zatvora u zatvoru“ imaju pravo da viđaju decu bez stakla.

Osim tri ćerke, koje ima s Aleksandrom, Legiju obilazi i ćerka iz prvog braka Nikolija Luković (20), koju je dobio s nekadašnjom novinarkom Majom Luković iz Kanade.

PROČITAJTE: Ženi starom varkom uzeli 1.300 evra: Prevarant podigao narukvicu sa ulice, a ona napravila VELIKU GREŠKU

Zvezdana redovno obilazi supruga Olivera koja živi u Bačkoj Palanci. U međuvremenu oženio se njegov sin, pa je pre nešto više od godinu dana postao i deda.

Viši sud je 2018. odlučio da Legija ostane u „zatvoru u zatvoru“, a ova odluka se preispituje po automatizmu na svake dve godine. Ove godine, u julu, sud ponovo trebao da preispita da li će da ostane u „Alkatrazu“ ili će biti prebačen u neki drugi zatvor.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, Alo)

Scroll to top