Od bolesti “kovid-19” u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, preminuo je Predrag Jevtić (39) iz Valjeva, dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima Osnovne škole “Mile Dubljević” iz Lajkovca. Iza sebe je ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina.

PROČITAJTE: Ruski virusolog Aleksej Potekin: Ovo je najveća laž o korona virusu! Srce mi govori da smo u velikom problemu!

Posle završenog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, postao je veroučitelj u lajkovačkim selima Bogovađa, Vračević, Bajevac, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava. Eparhija valjevska, koja je nedavno ostala bez episkopa Milutina, koji je takođe preminuo od posledica virusa korona, objavila je da je Jevtić “učenicima više generacija prenosio znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeoske vrline.

- Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu – ističu u Eparhiji valjevskoj.

PROČITAJTE: AMERIČKOG NAUČNIKA POVEZALI SA KORONOM I KINEZIMA: FBI ćutao 2 meseca, da li je ovo je prava ISTINA

SAHRANA

U krugu najbližih, u skladu sa propisima u toku vanrednog stanja, veroučitelj Predrag Jevtić sahranjen je u utorak, u porodičnoj grobnici u selu Belić kod Valjeva.

Scroll to top