BalkansPress

Dobro došli!

Goran S. (39) iz sela Negosavlje, u opštini Medveđa, obesio se u sobi hotela na periferiji Leskovca, samo nekoliko dana pre zakazanog venčanja.

Tragedija se dogodila u ponedeljak, kasno uveče, a beživotno telo nesrećnog mladića je, prema nezvaničnim saznanjima, pronašla njegova devojka sa kojom je nešto ranije došao u hotel. Ona ga je navodno zatekla u tuš-kabini, ali su lekari Hitne pomoći, kada su stigli do hotela, mogli samo da konstatuju smrt.

PROČITAJTE: ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Rajko Dujmić

Pre nego što je presudio sebi, Goran je, prema nezvaničnim informacijama, poslao svoju devojku do automobila, parkiranog ispred hotela, da mu donese neke stvari. Kada se vratila u sobu, žena je zatekla stravičan prizor.

 

Goran S. godinama je živeo i radio u Beogradu, a u Negosavlje je došao prošlog petka sa devojkom sa kojom je planirao venčanje. U Beogradu je radio preduzimačke poslove, a poslednjih nekoliko dana je odlučio da iskoristi za odmor u rodnom kraju.

- Bili su u stalnom pokretu. On je hteo da se sretne sa što više prijatelja i rođaka. Na dan tragedije je sa roditeljima i verenicom boravio u Leskovcu, gde je buduća snaja od svekra i svekrve dobila na poklon zlatni nakit. U sredu je trebalo da bude na poslu, a sobu u hotelu je iznajmio kako bi se odmorili pred put u Beograd - pričaju meštani Negosavlja.

ODREDILI DATUM PROSLAVE - Roditelji nesrećnog mladića su sebe podredili deci. Otac im je penzioner, a radio je kao vozač u putničkom saobraćaju, dok je majka zaposlena kao trgovac. Osim porodičnog domaćinstva u Negosavlju, sagradili su i trospratnu kuću u Medveđi i svaki od spratova namenili su jednom od troje dece. Trudili su se da im olakšaju život i da im pomognu kada god mogu. Goran je, kažu, dugo bio u ozbiljnoj vezi. Njegovi roditelji su pre mesec dana ugostili i prijatelje, odnosno majku nesuđene neveste, a budući mladenci su se u jednom od restorana u Medveđi navodno dogovorili o datumu proslave veridbe.

Planovi nesuđenih supružnika da proslave veridbu kada sledećeg puta dođu u Goranovo selo okončani su odlukom nesrećnog mladića da sebi oduzme život. Motivi nisu poznati, niti u Goranovom rodnom kraju mogu da ih naslute.

- Sreo sam ga više puta za tih nekoliko dana. Poslednji put na terasi hotela u Sijarinskoj Banji, kada se u ovom mestu održavao sabor. Sedeo je za stolom sa roditeljima, sestrom i još jednom devojkom. Pozdravio sam ih. Bili su baš dobro raspoloženi, a Goran se smejao i šalio - kaže jedan od prijatelja nesrećne porodice.

 

Gorana opisuju kao vrednog, poštenog i veselog mladića i ističu da baš ništa nije ukazivalo na to da bi on uopšte mogao i da pomisli da sebi oduzme život.

- Imao je sve u životu. Bio je uspešan u poslu, a konačno je i odlučio da se oženi i da stvori svoju porodicu. Sa devojkom se lepo slagao i bili su skladan par. Šta se to desilo, to niko ne može da vam kaže, pa ni njegovi najbliži. Nije se žalio da ima bilo kakav problem, pa je tragedija tim veća - pričaju u Goranovom selu.

Nesrećni mladić je za sobom ostavio brata i sestru, mlađe od njega, koji takođe žive u Beogradu. Radost roditelja zbog Goranove ženidbe bila je velika, ali ih je njegova odluka da sebi oduzme život zavila u crno. Nesrećni mladić će večno počivati na mesnom groblju u Negosavlju.

PROČITAJTE: HEROJ SRBIJE: Ovo je Senad koji je dao veštačko disanje ženi sa koronom, iako je znao da je zaražena!

DEČAK IZ ISTOG SELA SE UBIO LANE

DVANAESTOGODIŠNjI N. M., iz sela Negosavlje, iz kojeg je i pokojni Goran S., ubio se 12. februara prošle godine u porodičnoj kući pucnjem iz očevog pištolja. Dečak je u trenutku tragedije bio sam, a navodno je obio zaključanu policu ormana u kojoj je njegov otac čuvao oružje i sebi presudio. Pre nego što se odlučio na ovaj tragičan čin, roditeljima je ostavio oproštajno pismo, čija je sadržina poznata redakciji "Novosti", ali iz poštovanja prema pokojnom mališanu i njegovoj porodici, nismo je naveli.

Beživotno telo u lokvi krvi pronašle su majka i četvorogodišnja sestra, a lekari Hitne pomoći Doma zdravlja u Medveđi nisu mogli da mu pomognu, jer nije davao znakove života. Nastradali dečak je bio učenik šestog razreda OŠ "Radovan Kovačević" u Medveđi. Dečak je u oproštajnom pismu naveo razloge samoubistva.

Scroll to top