BalkansPress

Dobro došli!

Porodilja je došla zdrava u bolnicu...

Porodilja D. S. (34) preminula je u ponedeljak u Kliničkom centru Niš, a ovu potvrdio je Bojan Lukić, direktor Klinike za ginekologiju na KC Niš.

Kako je kazao, to je neprijatno iznenađenje jer je porodilja došla zdrava.

- Imali smo laboratorijsku potvrdu da su joj nalazi u redu. Sve je bilo uobičajeno, osim što je porođaj krenuo 4-5 nedelja pre termina. Porođaj je protekao normalno, beba je dobro. Međutim, dva-tri sata posle uočavamo da ona ima problem sa zgrušavanjem krvi. Cele noći smo se borili za njen život, ja sam bio neposredno uključen u njeno medicinsko zbrinjavanje. Međutim, završilo se loše - kaže Lukić.

PROČITAJTE: UŽAS U PROKUPLjU: Srednjoškolke namamile dečaka zbog seksualnih usluga, odmah zažalio što je došao

 

Kako navodi, očekuje se da obukcija odgovori zbog čega je porodilja preminula.

- Za nas je enigma šta je razlog njene smrti. Oformljena je Komisija za proveru stručnog rada koja čeka obdukcioni nalaz sa Zavoda za sudsku medicinu. Nakon toga će dati svoje mišljenje. Onda ćemo imati više detalja koje ćemo moći da iznesemo  javnosti - kaže Lukić.

ОВО ЈЕ ПОРОДИЉА КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА У НИШУ: Драгана је дошла здрава на порођај

Komentarišući optužbe rodbine preminule porodilje, on kaže da smatra da su neosnovane.

- Istog dana oko 20:15 obavio sam razgovore sa ocem i mužem preminule žene. Prva obdukcija je pokazala da nema osnova za njihove optužbe, ali čekamo detaljan izveštaj. Mislim da će se za 15 dana znati sve o ovom događaju.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top