BalkansPress

Dobro došli!

U slučaju ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića istraga je utvrdila da iza zločina stoje najmanje dve osobe, koje su ga danima pre likvidacije pratile. Jedan od njih je, kako mnogi tvrde, Beograđanin Strahinja Stojanović , koji je ubijen danas na Novom Beogradu.

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke "audi" u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.

PROČITAJTE: TRAGEDIJA! U sudaru automobila i kamiona DVOJICA MLADIĆA PREMINULA NA LICU MESTA, VOZAČ U KOMI!

 

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu prošle godine, a u avgustu u eksploziji "audija" koja je, po svemu sudeći, bila namenjena njemu, teško je povređena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovređen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

ПРВИ СНИМЦИ СА МЕСТА ЕКСПЛОЗИЈЕ : Са Стојановићем у ауту била и Колумбијка, обоје повређени - возило разнето у комаде! (ВИДЕО)

*Foto: Z. Jovanović

PROČITAJTE: POJAVIO SE JOŠ BRUTALNIJI SNIMAK PREBIJANjA U NOVOM SADU: Jeziva scena otkriva nove detalje tuče (VIDEO)

Sve se dogodilo dve nedelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gde se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svedoka.

 

Ovo nije bilo prvo Stojanovićevo pojavljivanje na sudu. On je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja.

Bio je i u veoma prijateljskom odnosu sa Milošem Delibašićem koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017 godine u Budvi.

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića. Kao razlog se navodi Vidakovićeva žena. Ono što je zanimljivo da Vidaković nije želeo ništa da otkrije policiji iako je znao ko ga je povredio.

СТРАХИЊА ОСТАО БЕЗ НОГУ! Откривамо у каквом су стању повређени у експлозији џипа на Новом Београду

*Foto: Instagram

PROČITAJTE: ŠOK NA BATROVCIMA Carinici zaustavili prazan kombi, kada su ga pregledali nisu verovali šta su pronašli (VIDEO)

Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se dogodilo pred 500 svedoka u Budvi 2013.

To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

 

U dosijeu Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.

Kod njega je tada nađen i pištolj.

Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.

Scroll to top