BalkansPress

Dobro došli!

Srednjoškolke M. V. (17) iz Vrbasa i B. P. (17) iz Lovćenca i Danilo Dabanović (22), koji su poginuli nakon stravične saobraćajne nesreće u noći između subote i nedelje, proveli su veče pred tragediju zajedno u jednom od obližnjih naselja, a kako se saznaje da je devojka iz Vrbasa trebalo da ostane u Lovćencu, da spava kod drugarice.

Vest o pogibiji maloletnih devojaka i mladića starog samo 22 godine potresla je celu Srbiju i u nedelju ujutru, kada su u kanalu kod mosta u koji su udarili „BMW-om“, kojim je upravljao Dabanović, pronađena dva beživotna tela, a treće u kolima, u Lovćencu i Vrbasu je zavladao muk, a porodice, rodbina prijatelji, ostali su nemi od bola.

Tela iz kanala i automobila koji je bio u potpunosti smrskan morali su da izvlače vatrogasci.

 

U opštini kažu da je most preko kanala trebao da bude završen još pre dve godine, međutim, ostao je nedovršen do danas. Upravo kod mosta se nalazi oštra krivina zbog čega je neophodno tu deonicu proći izuzetno pažljivo i prikočiti.

Prema informacijama, koje su odmah bile dostupne, troje mladih je bilo na druženju u subotu uveče, a po povratku u Lovćenac su se u „BMW-u“ vozili Ulicom 13. jula koja vodi prema Železničkoj stanici. Međutim, automobil se zakucao u betonski most, koji apsolutno nije obezbeđen i obeležen, a od siline udara došlo je do prevrtanja automobila koji je završio u kanalu.

*Mesto nesreće / Foto N. Karlić

Poginule devojčice i mladić su pronađeni tek u nedelju ujutru.

- Niko od nas juče ništa nije znao. Ni gde su bili, ni šta se i kako desilo. Uglavnom smo mislili da su drugaricu iz Vrbasa vozili na stanicu, međutim, sada smo čuli da nije tako bilo, već da je devojčica iz Vrbasa trebala da ostane u Lovćencu kod drugarice i da kod nje prespava. Velika tuga je u svim kućama, ogromnu bol osećamo i saosećamo sa roditeljima – priča meštanin Lovćenca.

*Poginuli Danilo Dabanović / Foto: Facebook

Prema njegovim rečima devojčica iz Lovćenca je jedinica.

 - Ostali su bez svoje jedine mezimice. Bože, koliko su je želeli i voleli. Kako će to da prežive zaista ne znam – priča kroz suze čovek.

 

- Nikome neću da pridikujem, ali ko god je ovaj most ovde napravio tako kako ga je napravio bi trebao da nam objasni čemu on služi i zašto je tako postavljen. Potpuno je neobezbeđen. To nas ljuti, a mladi nisu krivi.

*Kuća Dabanovića zavijena u crno / Foto: N. Karlić

B. P. i Danilo Dabanović biće sahranjeni u utorak u Lovćencu, a M.V. u Vrbasu. U opštini Mali Iđoš, kojoj pripada Lovćenac, u utorak 20. oktobra biće Dan žalosti.

Scroll to top