Svirepo ubijena Jelena Marjanović zadobila je između 20 i 25 udaraca u glavu. Lobanja joj je bila potpuno smrskana! Pevačica je poznavala ubicu, a zločinac je morao da ima pomagača. Policija trenutno utvđuje motiv ubistva i traži tupi predmet kojim je nesrećna žena ubijena, a tokom dana bi trebalo da budu poznati i rezultati DNK materijala nađenog žrtvi ispod noktiju.

Kako prenosi Pink.rs, Biološki fakultet radi DNK analizu tragova za koje se smatra da su ostali ispod pevačicinih noktiju. Za valjanu DNK analizu potrebno je minimum 48 sati, da bi mogla da se koristi na sudu.

Direktorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević kaže za Tv Pink da toliki broj udaraca u glavu ukazuje na veliku mržnju. Ukazavši da se u ovom slučaju još ne zna da li je u pitanju porodično nasilje, ili ubistvo druge vrste, Stanojević je ukazala da je od početka godine osam žena ubijeno u porodičnom nasilju. Prema njenim rečima u 2015. godini ubijeno je 36 osoba, među kojima i tri bebe.

 

 

Svirepo ubijena pevačica Jelena Marjanović je poznavala ubicu, smatra kriminolog Božidar Spasić i ističe da je ubica morao da ima pomagača.

- Na ovom prostoru je teško da se dogodi ubistvo, osim ako nije naručeno ili unapred pripremljeno - naveo je Spasić. - Plato kojim je Jelena trčala je veoma pregledan, što ukazuje da je da je ubica veoma sposobna osoba. Na tom prostoru je teško pobeći a da niko ne vidi, da nema tragova i da niko nečuje, na primer, vrisak.

Spasić smatra da je zanimljiva i činjenica da se pevačica odvojila od porodice i ubrzala, te ističe da treba istražiti šta se dogodilo noć pre ubistva u porodici, ali i kakve kontakte je imala i da li je nekome najavila da će trčati.

- Morala je biti praćena, ili je ubici javljeno kretanje, a pitanje je i zašto je ubrzala – istakao je on.

On je dodao i da ubica ne mora da bude muškarac, kao i da platoom gde je trčala ubica nije mogao da prođe peške i da je morao da ima pomagača.

Prema mišljenju Spasića, postoje dve opcije – da je neko likvidirao Jelenu i bacio u jarak, pa razbacao njene stvari, a druga da je ubica ščepao i vukao je tako da je izgubila patiku, pa telefon.

Kako je dodao, važno je istražiti motiv ubistva. Prema njegovim rečima, ne treba zanemariti porodične okolnosti, ali ni isključiti takozvano moderno ubistvo, koje bi bilo povezano sa pratiocima na društvenim mrežama.

Spasić je ocenio da je DNK kada su u pitanju članovi porodice, potpuno izlišan.

Scroll to top