Glumica Neda Arnerić teško je povređena prilikom pada sa terase svog stana koji se nalazi na trećem spratu u Dubljanskoj ulici u Beogradu. Glumica je pala na limeni krov prizemnog lokala pri čemu je zadobila teške telesne povrede, to jest prelome tri pršljena.

Glumica se trenutno nalazi na šok odeljenju u Urgentnom centru, gde joj se ukazuje lekarska pomoć, rečeno je za "Blic" u ovoj ustanovi.

Doktori su utvrdili da je glumica prilikom pada zadobila teške povrede. Neda je zadobila prelom jednog vratnog pršljena, jednog kičmenog i jednog grudnog pršljena.

 

 

Neda Arnerić, jedna od najpoznatijih srpskih glumica rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Od rane mladosti je pokazivala interesovanje za scensku umetnost, pa je tako sa trinaest godina snimila svoj prvi film „San“ scenariste i reditelja Puriše Đorđevića i postala prva dečija filmska zvezda u bivšoj Jugoslaviji. Dve godine kasnije, kao petnaestogodišnja devojčica upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

U periodu od 1969. do 1974. godine živela je i radila u inostranstvu i u Jugoslaviji, kada je snimila čak 15 filmova. Od 1974. godine živi u Beogradu, a radi u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama. Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je „Srebrnu arenu“ na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu Nagrada „Carica Teodora“ na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. 1980. godine, diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1985. do 1999. godine vodila je sopstvenu galeriju „Atrijum“ u Beogradu. Dobitnica je „Zlatne arenu“ na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu „Haloa - Praznik kurvi“, reditelja Lordana Zafranovića.

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je „Plaketu Jugoslovenske kinoteke“. 2010. godine dodeljena joj je Nagrada „Pavle Vuisić“, koja se dodeljuje glumcu za životno delo. Ovako je odlučio žiri koji čine prethodni dobitnici ovog prestižnog glumačkog priznanja, u sastavu: Mira Stupica, Mira Banjac i Bogdan Diklić.

U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top