Ronioci žandarmerije pronašli su u subotu pre podne i sa dna Uvačkog jezera, kod mesta Krstac, izvukli telo Sjeničanke Nejre Ugljanin (23) koja se utopila u petak posle podne pokušavajući da iz dubokog jezera izvuče svoju mlađu sestru Nermu Ugljanin (13) koja se davila i tražila pomoć.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Nejra se sunčala na obali, a njena mlađa sestra Nerma kupala se u jezeru. U jednom trenutku Nejra je čula zapomaganje svoje sestre i poziv za pomoć, odmah je skočila u vodu i doplivala je do Nerme, a potom su obe brzo nestale sa površine jezera. Nermu su vodene struje brzo odvukle na dno, a dok se Nerma još borila za život, sa čamca koji je prolazio jezerom njenu ruku slučajno su ugledali sjenički ribolovci koji su prišli i devojčicu izvukli iz vode. U prvi mah nisu znali da je i Nejra u vodi, a kada su to saznali više puta su zaranjali duboko u jezero i tražili je. Nažalost, nisu uspeli da je pronađu i pomognu joj. Ona je u subotu posle podne sahranjena u Sjenici. 

DOBAR PLIVAČ

Nejra je bila dobar plivač i poznavala je jezero na koje je često i ranije dolazila. Međutim, mnogi u Sjenici tvrde da je Uvačko jezero, koje vijuga kanjonom istoimene reke, nepredvidivo, da ima puno virova, vrtača i opasnih uvala, da je voda u njemu hladna i da se kupači, pogotovu ako se kupaju na za to nepredviđenim mestima, izlažu ozbiljnim opasnostima.

(Novosti.rs)

Scroll to top