BalkansPress

Dobro došli!

Nađa Higl, razočarana zbog toga što ne može da otvori svoju školu plivanja u svom gradu, odrekla se priznanja "Počasni građanin Pančeva". Svetska prvakinja na 200 m prsno iz Rima 2009, je svoju odluku najavila na svom blogu, a potvrdila je i za pančevački portal "013info.rs".

 

- Odgovore nemam i čini mi se da za mene u ovom gradu nikada neće biti mesta. Stoga se moram odreći te famozne titule počasnog građanina Pančeva, jer ne vidim svrhu da sam počasna građanka u gradu u kom nema mesta za mene - podvukla je Higlova u tekstu "Kome treba svetski prvak" na svom blogu.

Slavna plivačica je u tekstu naglasila da podršku svog grada nije imala sve dok nije osvojila zlato.

- Posle pobede u Rimu sam dočekana u svom gradu i nikada mi nije padalo na pamet da ću opet u svom gradu biti višak. Ali, sadašnjost demantuje... Izgleda da je Pančevo krcato prvacima sveta u plivanju i da za sve nas nema mesta na jednom pančevačkom bazenu. Očigledno je da su svi kompetentniji od mene da prenose iskustvo i znanje. Zašto se onda Pančevo vezuje za moje ime i zašto na ulazu u opštinsku zgradu stoji pano s mojim likom? Sa kojim pravom se ovaj grad ponosi mnome, a ne pruža mi nikakvu šansu da u njemu radim? Koje je moje pravo i koje je uopšte značenje počasnog građanina grada Pančeva - napisala je Nađa.

Nađa Higl je majka dvoje dece, a pre mesec dana je objavila da boluje od teške bolesti. Na svom blogu bavi se ličnim, sportskim, društvenim temama...

Scroll to top