Srpskim navijačima ostali su samo lažni brkovi. Najvatrenijim pristalicama naše košarkaške reprezentacije, čačanskom kvartetu sa potpisom na zastavi “Alvadžinica Solid”, organizator Evropskog prvenstva zabranio je da na utakmicama “orlova” nose šajkače!

 

- Bez obzira na to što smo na prethodne četiri utakmice na ovaj način donosili sreću srpskim reprezentativcima - kažu za “Novosti” naši najpoznatiji navijači na Evrobasketu u Turskoj, koje je veoma pogodila zabrana nošenja nacionalnih obeležja na mečevima Srbije.

Zbog sasvim nerazumljive blokade domaćina Evrobasketa, rešili su da se vrate u Srbiju i navijaju u kompletnoj opremi - sa šajkačama na glavama.

- Odlučili smo da drugi deo takmičenja na Evropskom prvenstvu pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one talija našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu - poručuje čačanska navijačka ekipa, jedna od najoriginalnijih u prvoj fazi Evrobasketa.

Scroll to top