Odnos koji je pun uzajamnog poštovanja i ljubavi govori koliko srpski teniseri jedni drugima znače i koliko su zajedno i u dobru i u zlu.

Filip Krajinović je, to već i vrapci na grani znaju, imao težak put, ali na kraju 2017. sve lovorike su pripale njemu.

 

A kada za prijatelja imate Novaka Đokovića i ostale momke iz Dejvis kup tima, onda znate da ih imate i u dobru i u zlu. Tako je Nole načinio gest vredan svakog poštovanja kada je Filipu poklonio stan.

Novak Đoković

*Foto: Profimedia / Novak Đoković

Francuskim medijima je to poglavlje iz života Đokovića i Krajinovića ispričao Petar Popović, trener mladog Somborca."Srbija je mala država, a svi teniseri su jako bliski. Pre početka mastersa u Parizu bili smo svi na večeri sa Noletom.

 

Znate, on je oduvek verovao u Filipa. Plaćao mu je trenera, čak mu je poklonio stan u Beogradu. Oduvek je znao da Fića može da bude veliki igrač. Čak i onda kada ni sam Filip nije verovao u sebe. Kada zbog povreda nije mogao da igra, Đoković je sve vreme bio uz druga", kazao je Popović francuskim medijima.

 Deo Popovićevog intervjua za francuski "WeLoveTennis"

*Foto: Welovetennis.fr / Screenshot, Deo Popovićevog intervjua za francuski "WeLo

Nekada član Top 10 liste najboljih juniora, Krajinović vrlo brzo se našao u problemima kada je stupio u svet profesionalnog "belog sporta". U desnom zglobu je imao kost viška, što je zahtevalo poseban tretman, a morao je i na operaciju desnog ramena 2011."Kada sam pre neku godinu počeo da igram sve bolje, probio sam se među sto najboljih.

 

A onda se odjednom desilo da je primećeno kako u zglobu imam kost viška. Morao sam za to da se pobrinem... I, bilo je teško. Bilo je i psihički vrlo teško, jer sam stario, a svi sponzori su me se odricali. Nije mi to padalo lako, ali je porodica ostajala uz mene sve vreme", rekao je pred parisko finale Krajinović.

Filip Krajinović

*Foto: Tanjug / AP, Filip Krajinović

Ni tada nije zaboravio da se zahvali Noletu."Novak Đoković i ja smo baš bliski prijatelji. On mi je pomagao odmah posle povreda. A on mi je i dao trenera", uz osmeh je rekao Krajinović.

(BalkansPress / Sport.Blic.rs)

Scroll to top