BalkansPress

Dobro došli!

Poznati su svi potencijalni rivali Partizana i Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope, a to će biti neko od nosilaca, pošto su naša oba predstavnika u drugom šeširu. Na žrebu koji će biti održan u ponedeljak u Nionu (13.00), večiti mogu da budu spojeni sa gigantima Starog kontinenta, ali i sa osrednjim timovima.

Srpskim klubovima „prete“ sedmostruki evropski šampion Milan, moćni Atletiko predvođen Dijegom Simeoneom, prebogati Zenit Branislava Ivanovića i Lacio čija je zvezda Sergej Milinković-Savić. Budući da nije dozvoljeno da se sastanu timovi iz grupe, to znači da Zvezda neće moći u sledećem kolu da igra protiv Arsenala, ali zato Partizan može da dobije „tobdžije“ Arsena Vengera. Isto važi za Dinamo Kijev, koji sigurno neće u Humsku, međutim, može da dođe u Ljutice Bogdana.

Listu poželjnih rivala crno i crveno-belih čine italijanska Atalanta, austrijski Salcburg, češki Plzen i portugalska Braga. Tu su i rivali poput nemačkog Lajpciga, moskovskih CSKA i Lokomotive, Bilbaoa i Viljareala iz Primere, koji imaju kvalitet, ali svakako ne izazivaju strah. 

Prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope su na programu 15. februara, dok su revanši sedam dana kasnije, a veliko finale je 16. maja u Lionu. Pobednik takmičenja pored pehara, dobija i kartu za Ligu šampiona, a to je prošle godine bio Mančester junajted.

 

PRVI ŠEŠIR

Atletiko M.
CSKA M.
Lajpcig
Sporting L.
Viljareal
Dinamo K.
Braga
Milan
Atalanta
Lokomotiva M.
Plzen
Arsenal
Salcburg
Bilbao
Lacio
Zenit

DRUGI ŠEŠIR

Borusija D.
Napoli
Spartak M.
Seltik
Astana
Partizan
Ludogorec
AEK A.
Lion
Kopenhagen
FCSB
Crvena zvezda
Marselj
Ostersund
Nica
Sosijedad

Scroll to top