BalkansPress

Dobro došli!

Đoković u narednoj rundi igra protiv Španca Alberta Ramosa, koji je eliminisao Tima Smičeka.

Novak Đoković se plasirao u 3. kolo Australijan opena, pošto je savladao Gaela Monfisa sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:1, 6:3). Meč je odigran po velikoj vrućini koja je manje odgovarala Francuzu, koji je u jednom momentu i jedva stajao na nogama.

 

Meč se odigrao po najvećem suncu u Australiji i temperaturi od 40 stepeni, pa su se igrači mučili da budu na terenu i da prežive pravi pakao. Vrelina je obojici pravila velike probleme, ali znatno veće Monfisu, koji je u jednom momentu jedva stajao na nogama i morao je da uzme i medicinski tajm-aut ne bi li došao sebi usled temperaturnog šoka.

Novak se posle izgubljenog prvog seta, u kome je čak tri puta gubio svoj servis konsolidovao na servisu i do kraja nijednom nije dozvolio brejk rivalu, spasivši nekoliko ključnih brejk lopti u četvrtom setu i na kraju je slavio i može se reći - preživeo australijski pakao, za razliku od protivnika.

*Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković je loše počeo meč protiv Gaela Monfisa, pošto je na startu izgubio dva servisa i omogućio je Monfisu da povede sa 3:0. Međutim, odmah je usledila i serija Đokovića od 3:0 u kojoj je protivniku dva puta oduzeo servis.

 

Nakon izjednačenja od 3:3, Monfis je ponovo napravio brejk, a Đoković u narednom nije uspeo da iskoristi dve brejk šanse i Francuz je poveo sa 5:3. Novak je brzo smanjo prednost, a u narednom gemu ponovo propustio dve brejk šanse i Monfis je uspeo da osvoji prvi set i da povede sa 1:0 u setovima.

*Foto: AP / Tanjug

U narednom setu videli smo mnogo stabilnijeg Novaka na servisu. Nije dozvolio Monfisu nijednu brejk šansu, dok je u 6. gemu propustio čak tri prilike da oduzme servis rivalu. Tada mu to nije pošlo za rukom, ali jeste nekoliko minuta kasnije, kada je iskoristio drugu brejk šansu u tom gemu i poveo sa 5:3, a kasnije sigurno odservirao i došao do izjednačenja.

Treći set doneo je potpunu dominaciju Đokovića. Čak tri puta je oduzeo servis Monfisu i nije mu ponovo dozvolio brejk šansu i ekspresno je dobio set sa 6:1 i poveo u setovima sa 2:1.

*Foto: Tanjug / AP

*Foto: AP / Tanjug

 

*Foto: Guliver / Scott Barbour / Getty Images

*Foto: Tanjug / AP

U tim momentima Monfis je imao ozbiljnih fizičkih problema i delovalo je da ga je vrućina potpuno iscrpela i da jedva stoji na nogama. Tražio je i medicinski tajm-aut ne bi li se pribrao i došao sebi usled temperaturnog šoka. Ipak, smogao je snage da do kraja pruži ozbiljan otpor Novaku.

*Foto: Tanjug / AP

Na startu četvrtog seta su oba igrača bila sigurna na servisu. Prve manje probleme imao je Mofis, kada je Novak stigao do 40:40, ali ne i do brejk lopti, pre nego što je Francuz izjednačio na 2:2 u gemovima.

 

Nakon toga videli smo maratonski gem u kome je Đoković ponovo bio najbolji onda kada je bilo najpotrebnije. Spasio je čak 4 brejk šanse koje je Monfis imao i poveo sa 3:2.

Bio je to ključni momenat utakmice, jer je nakon toga Monfis i konačno poklekao.

*Foto: Tanjug / AP

*Foto: AP / Tanjug

Novak je u narednom gemu osvojio lako svoj servis, a odmah u narednom još lakše došao do brejka, što mu je omogućilo da u narednom gemu servira za pobedu.

 

Đoković nije iskoristio tri meč lopte u narednom gemu, ali četvrtu jeste i plasirao se u naredno kolo.

U narednom kolu Novak igra protiv Španca Alberta Ramosa Vinolasa, koji je sa 3:0 eliminisao Tima Smičeka.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top