BalkansPress

Dobro došli!

Češće nego ikada pokrećem akciju „dajte loptu Teodosiću i odigrajte nešto“. I uvek upali. On je genije za košarku, nahvalio je Dok Rivers našeg asa.

Spor je, mator, slabo igra odbranu, nema mišiće... samo su neke od konstatacija košarkaških „stručnjaka“ pre neko što je Miloš Teodosić sa 30 godina postao ruki u NBA.

Danas bi oni koji su omalovažavali Tea trebalo da čuju trenera LA Klipersa, legendarnog Doka Riversa, koji je kao trener osvojio NBA titulu i jednom proglašen za najboljeg stručnjaka godine.

 

Obožavam ga

- Baš volim Miloša, obožavam ga. Ima tu evropsku karakteristiku za pravljenje timskog duha. To je sjajno za svlačionicu. Voleo bih kada bih mogao da ga držim duže u igri, restrikcije minuta izluđuju i njega i mene, ali to se neće promeniti. Tako je, kako je - kaže Rivers, i dodaje:

- Ima neverovatan pregled igre. Mislim da sam ove godine više nego ikada imao akciju „dajte Milošu loptu i odigrajte nešto“. Jer s njegovim mozgom je tako da morate taj mozak da pustite da radi. Ja ne znam šta se u njemu dešava, niko to ne zna. Ali to radimo često i uvek uspe. Jednostavno, on je genije za košarku.
Teodosić priznaje da je ipak ranije trebalo da dođe u najjaču ligu sveta.

Mogu još bolje

- Trudim da ono što treneri i ekipa traže od mene uradim na terenu i da to radim dobro. Iskreno, ja nisam baš najzadovoljniji jer znam da mogu još više da doprinesem - rekao je Teodosić za Glas Amerike, a na pitanje da li bi želeo da ostane u NBA i kada mu istekne ugovor sa LA Klipersima, odgovara:
- Zavisi od toga šta ću pružati na parketu. Kad bih se samo ja pitao, ostao bih ovde. Verovatno i do kraja karijere.

 

Nigde kao u Srbiji - Beograd najviše volim

Milošu nije bio problem da se navikne na Los Anđeles, ali kaže da je u njegovom srcu, ipak, Beograd.

- Da sam otišao u neki hladniji grad, pa da se i postavi pitanje prilagođavanja. Ovako sam došao u Los Anđeles, koji je sjajan grad sa super klimom, tako da nije problem navići se na nešto što je lepo. Ipak, Beograd je Beograd. Njemu se vraćam sa velikom ljubavlju i nijedan grad me tako ne ispunjava - iskren je Teo.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top