Jezive vesti stižu iz Južne Afrike, pošto se na udaru napadača našao jedan od najuspešnijih trijatlonaca Mlengi Gvala, kome su razbojnici testerom pokušali da iseku noge!?

Poznati južnoafrički sportista je napadnut u Durbanu kada je u utorak krenuo na trening, a sve to nakon što mu je napravljena sačekuša.

 

Nudio je nesrećni Gvala bicikl, sat i novčanik, ali njih to nije interesovalo. Baš tada je viđen jeziv prizor!

Tako su ga njih dvojica držali za ruke, dok je treći izvadio testeru i pokušao je da mu iseče nogu.

Mlengi Gvala

*Foto: Tanjug / Ap / Mlengi Gvala

- U utorak u tri sata ujutro Gvala je krenuo da se nađe sa drugom sa kojim je nameravao da trenira kada su ga napali. Nudio im je sve što je imao kod sebe... Međutim, oni to nisu želeli. Uzeli su testeru i krenuli na "posao". Dvojica su ga držala za gornji deo tela dok je jedan rezao nogu. Mislim da su stigli do kosti i onda nisu mogli dalje. Onda su pokušali da iseku drugu nogu - rekao je Denis Džekson, direktor organizacije koja pruža podršku sportistima u Durbanu.

 

Uspešni sportista je odmah podvrgnut operaciji i trenutno se nalazi van životne opasnosti, sudeći prema prvim informacijama. Mladi triatlonac je hitno operisan kako bi mu se spasila noga. Lekari su optimisti. Gvala je neverovatan, prijateljski raspoložen prema svima i veliki ambasador sporta.

Ovim zlodelom samo je potvrđeno da je ovaj deo sveta izuzetno opasan po život, jer se, prema podacima, dnevno u Južnoj Africi izvrši čak 51 ubistvo!

(BalkansPress / Blic sport.rs)

Scroll to top