BalkansPress

Dobro došli!

Ljudska percepcija da su gotovo sve sportske zvezde nadmene, da suludo troše novac, da im bahatost nije strana - zapravo su predrasude. Novak Đoković je upravo pokazao suprotno.

 

Predrasude nastaju na milion načina, jedan od njih je da na osnovu pojedinačnog primera zaključimo "svi su isti" (a nikada svi ljudi nisu isti, ni po jednom osnovu). Tako je i sa sportistima. Možda ima bahatih, ali ima i potpuno jednostavnih, ljudima simpatičnim baš zbog svoje neposrednosti.

 

Takav je i Novak Đoković, koji je u Monte Karlu ušao u avion jedne lou kost kompanije i krenuo put Barselone, gde ga ove sedmice očekuju novi takmičarski nastupi.

Ostali putnici bili su u neverici. Malo zbog onih predrasuda, malo više zbog oduševljenja jer su put Barselone krenuli u društvu jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Naravno, mnogi su iskoristili ovo putovanje da priđu Novaku Đokoviću, fotografišu se sa njim i uzmu autogram.

Nole se radosno odazvao molbama putnika da im izađeu susret, a nedugo po sletanju u Barselonu odradio je prvi trening.

 

A tamo, na španskom tlu, u zemlji čiji je teniski vladar Rafael Nadal, vladala je prava pomama za Noletom, o čemu svedoči i ovaj kratki snimak sa treninga. Iako je Đoković poslednji put u Barseloni igrao takmičarski tenis kao 18-godišnjak, ono što je širom sveta uradio u međuvrenu izgradilo je ogromno poštovanje kod ljubitelja "belog sporta", pa otuda i one želje za autogramima u avionu, a i velika gužva kada su na red stigli njegovi "potpisi" u Barseloni.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top