BalkansPress

Dobro došli!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ovog četvrtka saopštio je spisak igrača od 27 igrača za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Strateg "orlova" se odlučio na oprobane snage, pozvao je fudbalere koji su izneli najveći teret u kvalifikacijama za Mundijal, kao i one koje je uigravao na prijateljskim mečevima. Konačan spisak fudbalera koji će ići na planetarnu smotru biće poznat 3. ili 4. juna.

 

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Antonio Rukavina (Viljareal), Branislav Ivanović (Zenit), Duško Tošić (Gvangžu R&F), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Fjorentina), Uroš Spajić (Krasnodar), Matija Nastasić (Šalke).

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Marko Grujić (Kardif), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Filip Kostić (Hamburg), Dušan Tadić (Sautempton), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Maksimović (Valensija).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK), Luka Jović (Ajntraht).

*FOTO: NEBOJŠA TODOROVIĆ / RAS SRBIJA

Selektor je najpre iskoristio priliku da čestita Zvezdi osvajanje titule, Partizanu Kupa, a Radničkom izlazak u Evropu.

- Dva meseca je iza nas, zajedno sa saradnicima napravili dosta stvari koje nismo hteli da predstavljamo javnosti. Radili smo dosta, stručni štab je obilazio klubove naših potencijalnih reprezentativaca, edukovali smo se i tražili najbolje za naše igrače da budemo što spremniji za pripreme. Dosta smo bili na putu ova dva meseca, nismo gledali ni termine ni stanice, samo da sve bude kako momci zaslužuju kada dođu 28. maja na pripreme, jer su nas odveli na veliko takmičenje i to zaslužuju.

Mladen Krstajić

*Mladen Krstajić, FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Mladen Krstajić je objasnio i zbog čega je pozvao 27 fudbalera na pripreme u Austriju.

 

- Bolje da ih sada imamo na oku u slučaju, ne daj Bože, neke povrede. I treninzi i program koji imamo diktira da nam treba toliko igrača, pa imamo i četiri golmana, a putovaće tri. Mnogi igrači su bili na visokom nivou u klubovima i fond igrača neće biti veliki. Što se tiče Nastasića, on je bitan šraf u našem timu, pokazao je kvalitet, sa ljudima iz Šalkea smo se dogovorili da se leči kod nas. On je već desetak dana u Beogradu, a u subotu ćemo znati da li će ići sa nama u Rusiju, pošto su tada zakazani lekarski pregledi - rekao je Krstajić.

Slaviša Kokeza i Mladen Krstajić

*Slaviša Kokeza i Mladen Krstajić, FOTO: NEBOJŠA TODOROVIĆ / RAS SRBIJA

Oko pozicije Sergeja Milinkovića-Savića u timu nema dilemu.

- Njegovo mesto se zna, on igra iza špica i o tome je suvišno pričati. Što se tiče Milenkovića, on može da igra kao i desni bek, ali i na mestu štopera. Kada govorimo o Banetu Ivanoviću, nama je samo potrebno da on bude zdrav, a može maksimalno dobro da odgovori i na štoperu i na desnom beku.

Istakao je strateg "orlova" da li bi mogao da postane fudbalski Željko Obradović, koji je pravo sa terena seo na klupu i postao je najtrofejniji evropski stručnjak.

 

- Biti u njegovom društvu je velika čast, a kamoli na putu Željka Obradovića. Trudiću se sa znanjem i saradnicima da uradimo sve što je u našoj moći da se prezentujemo na Svetskom prvenstvu kako dolikuje. Što se tiče rezultata i moje karijere, naravno da će rezultati odrediti tok karijere.

Krstajić se osvrnuo na to što kao igrač 2006. godine nije imao uspeha u Nemačkoj.

- Bilo je i dobro i loše... Dosta razgovaramo sa ljudima koji su bili i 2006. i 2010, želimo da znamo dosta informacija kako nam ništa ne bi promaklo. Temelj je dobra atmosfera i da se to prenese na teren, a potrebna je i sreća naravno. Kada govorimo o formaciji, imamo A i B plan i sve ćemo videti kroz pripreme.

Mladen Krstajić i predsednik FSS Slaviša Kokeza

*Mladen Krstajić i predsednik FSS Slaviša Kokeza, FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Reprezentativci Srbije će se okupiti u ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u junu će odigrati prijateljske mečeve protiv Čilea (4. jun) i Bolivije (pet dana kasnije).

- Došli smo do ideje da igramo sa njima, jer nam je Kostarika iz tog dela sveta, pa želimo da nam ti mečevi budu reper. Neću otkrivati sve adute u te dve prijateljske utakmice. Ako igramo kontrolnu utakmicu, vešaju nas ako izgubimo, vešaju ako probaš nešto. Ako pobediš, onda nije bitno kako si igrao. Protiv Čilea ću izvesti kombinovan sastav. Prva utakmica na prvenstvu mnogo toga odlučuje - diže ili spušta atmosferu - rekao je Krstajić.

Podsetimo, na Svetskom prvenstvu "orlovi" se nalaze u grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Scroll to top