BalkansPress

Dobro došli!

Osnovna razlika između Brazila pre četiri godine i ovog danas, leži u tome što sada ne igraju na svom terenu pa je pritisak na njih daleko manji, zbog čega su im šanse da odu do samog kraja daleko veće, smatraju urednici kanala „Dojče vele - Kik of“.

Pritom oni ukazuju da je „selesao“ sredio i popunio rupe koje je imao: Marselo i Tijago Silva su i dalje na visokom nivou, imaju Markinjosa i Danila, Paulinja i Kutinja, Fernardinja koji je bolji nego što je bio, mladog Gabrijela Žezusa, Firmina, pa će, ako se Nejmar ne bude povredio, Brazil prokrstariti kroz grupu.

Nakon što su „ustanovili“ da Brazil sigurno ide dalje, čak da je glavni favorit da osvoji titulu prvaka sveta, svoju šestu po redu a prvu u šesnaest godina, urednici ovog kanala su se pozabavili ostalim timovima u našoj grupi.

 

Počeli su sa Kostarikom, koja je bila miljenica prethodnog Mundijala nakon što je osvojila prvo mesto u grupi sa Engleskom, Italijom i Urugvajem. Ukazuju na Kejlora Navasa, koji uspešno brani za Real Madrid i ima iza sebe četiri vrhunske sezone, ali ukazuju i na Džoela Kembela koji je sušta suprotnost tome. Dobro za njih je prisustvo kapitena Brajana Ruisa, koji nastupa za lisabonski Sporting, a koji u tim donosi iskustvo.

Da li je to dovoljno da se suprotstave Srbiji? Smatraju da nije.

*Brazil i Srbija odmeriće snage u trećemkolu grupne faze 27. juna na stadionu „Otkritije“ u Moskvi, na kojem svoje mečeve igra FK Spartak. Foto: Guliver/Buda Mendes/Getty Images

„Srbi imaju dobru kombinaciju čvrstine i talenta“, kažu oni, pa pominju Nemanju Matića i Luku Milivojevića, koji bi navali trebalo da omoguće da radi svoj posao, „što je korisno pošto u svojim redovima imaju neke ozbiljne kreativce“. Tu se osvrću na Dušana Tadića, kojeg ističu kao iskusnog, a kojem će pomagati igrači poput Adema Ljajića.

 

Ipak, posebnu pažnju „Dojče vele“ posvećuje Sergeju Milinković-Saviću koji je imao „zvezdanu sezonu u Laciju“ i koji je postao „jedan od najboljih vezista u Seriji A“. Njegove igre mogle bi da budu presudne, misle oni, u timu koji nije baš preterano krcat prirodnim strelcima.

Što se Švajcarske tiče, za nju kažu da je na papiru favorit da se priključi Brazilu u osmini finala, ali je takođe i opisuju rečima: „Dobri, ali ne odlični“. Izdvojili su Lihtštajnera koji je već u poznim godinama, Granita Džaku koji ima nekoliko košmarnih sezona u Premijer-ligi, Rikarda Rodrigeza koji je utopljen u sivilo Milana, te Šaćirija koji je ispao sa Stoukom u Čempionšip, i koji je i dalje najbolji strelac reprezentacije, ali, poput ostatka ekipe, više nije na najvišem nivou.

Međutim, uprkos tome, oni smatraju da će Švajcarska biti druga u našoj grupi, pre svega zbog iskustva („znaju kako da se izvuku iz grupe, ali ništa više od toga“), a da će nama malo nedostajati za prolaz. Kostarika će po njima biti poslednja.

Može li Nejmar da odvede Brazil do titule prvaka sveta? I ko ide iz naše grupe dalje, pored „selesaa“?

(BalkansPress / telegraf.rs)

Scroll to top