BalkansPress

Dobro došli!

Četvorica huligana iz Kragujevca koja su brutalno pretukla M. K. (33), brata od strica fudbalera Filipa Kostića (26), i šamarala našeg reprezentativca na slobodi su i pored nanošenja teških telesnih povreda.

Porodica Kostić je u strahu i neverici i pita se kako je moguće da su napadači, inače poznati po nasilničkom ponašanju, pušteni odmah posle saslušanja kod sudije, dok se M. K. borio za život. Kako saznajemo, policija ima dva snimka na kojima se vidi napad na braću Kostić.

 

Kako je Kurir juče pisao, Filip Kostić, njegov rođeni brat i brat od strica bili su u provodu 19. maja u noćnom klubu „Kafana van grada“ kada ih je napala grupa mladića. Filipov brat od strica M. K. (33) zadobio je teške povrede i završio u bolnici.

U međuvremenu je pušten na kućno lečenje, ali je njegova porodica u strahu jer M. J. (31), D. Lj. (38), N. T. (26) i N. S. (39), koji su uhapšeni nakon napada, nisu zadržani u pritvoru.

*FOTO: DADO ĐILAS

Šamaranje i tuča

- Četvorica huligana, koji su navodno navijači, nakon hapšenja su privedeni na saslušanje, ali im sudija nije odredio pritvor, koji je zatražilo tužilaštvo, s obzirom na to da je reč o ozbiljnim nasilnicima. Porodica se bavi privatnim poslom, mirni su i ne zameraju se nikome, pa ih je brutalno prebijanje M. K. veoma uznemirilo - priča izvor blizak Kostićima.

Mladići koji su napali Kostiće poznati su po nasilničkom ponašanju i navodno se bave poslovima obezbeđenja diskoteka u Kragujevcu. Između njih i braće došlo je do rasprave u klubu kada se jedan od napadača popeo na stolicu pored stola za kojim su braća sedela.

- Sukob se preneo ispred kluba, a u tuči je najgore prošao fudbalerov brat od strica M. K., kome su polomili vilicu, nagnječili rebra, a počeo je i da se guši u krvi, pa mu je izvađen jezik iz usta. Mladić je nakon lečenja pušten kući i oporavlja se, ali su svi i dalje potreseni i u šoku. Ovi huligani su čak i Filipu udarili nekoliko šamara. Interesantno je da je sudija koji ih je odmah pustio to radio i ranije, iako je očigledno da treba da ostanu u pritvoru - objašnjava naš izvor.

 

Dva snimka

Kako smo saznali, policija poseduje dva snimka tuče, a na jednom se vidi i reprezentativac Filip Kostić kako sedi u društvu svoje braće. Inače, Filip Kostić, koji igra za nemački klub Hamburger, završio je sezonu 12. maja, a nakon toga se uputio u Srbiju.

U strahu

DA SE POČINIOCI KAZNE

Reporter Kurira juče je posetio porodicu Kostić i razgovarao s njima o nemilom događaju. Oni su nam rekli da će insistirati da se incident u kome je M. K. umalo nastradao istera do kraja, a da se počinioci adekvatno kazne.

- M. K. je tek pre nekoliko dana izašao iz bolnice. Zadobio je teške povrede i još se oporavlja - kaže naš sagovornik.

Porodica potvrdila

FILIP JUČE DAO IZJAVU U POLICIJI

Porodica Kostić potvrdila je saznanja Kurira da je Filip Kostić uoči puta naše reprezentacije u Austriju dao izjavu policiji.

- Ispričao je inspektorima sve što se kobne večeri dogodilo njemu i njegovom bratu od strica - kaže jedan od članova porodice.

(Kurir.rs / Dragomir Ilić, Foto: Dado Đilas)

Scroll to top