BalkansPress

Dobro došli!

Svetsko fudbalsko prvenstvo počelo je danas u Moskvi.

U uvodnom delu ceremonije otvaranja nastupio je britanski pevač Robi Vilijams koji je pevao delove svojih najvećih hitova, "Let me entertaine you", "Feel", "Angel", "Rock Đ", a na pozornici mu se priklučila operska pevačica, ruski sopran Aida Garifulina.

Oko njih su plesali izvođači obučeni u kostime u bojama zastava učesnika Mundijala, a navijači na tribinama su se dobro zabavljali, pevali su i igrali.

Legendarni brazilski fudber Ronaldo izveo je na teren dečaka u majici ruske reprezentacije, a na terenu je bila i maskota Svetskog prvenstva vuk Zabivaka.

 

Posle 10 minuta zabavnog programa, teren je brzo očišćen, pa su na travu stadiona Lužnjiki izašli reprezentativci Rusije i Saudijske Arabije, koji igraju prvi meč na turniru.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je složnoj fudbalskoj prodici početak najvažnijeg turnira na planeti.

"Ovaj grandiozan događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno se radujemo tome. Kod nas se zaista voli fudbal, to je ljubav na prvi pogled, od prvog zvaničnog meča u Rusiji 1897. godine. Odgovorno smo se spremali i učinili smo sve da bi navijači i sportski stručnjaci mogli da se uključe u veličanstvenu atmosferu ovog praznika fudbala", rekao je Putin u govoru na otvaranju Mundijala.

On je naveo da svi treba da se osećaju dobrodošli u Rusiji.

"Gde god da živimo i kakve tradicije da sledimo, sve nas ujedinjuje ljubav prema fudbalu, svi smo jedan tim. Naš zadatak je da očuvamo tu snagu i jedinstvo za buduća pokolenja. Svima želim uspeh a navijačima nezaboravne utiske. Dobrodošli u Rusiju", dodao je Putin.

Predsednik Fife Dani Infantino pozdravio je navijače na ruskom i arapskom i rekao da će za mesec dana fudbal osvojiti Rusiju, a fudbal iz Rusije ceo svet.

 

Po završetku svečane ceremonije, počela je prva utakmica na turniru između Rusije i Saudijske Arabije.

 

 

 

 

 

 

 

(BalkansPress / Novosti.rs / Beta)

Scroll to top