Hrvatski fudbalski savez (HNS) rešio je da vinovnika incidenta posle četvrtfinalne pobede nad Rusijom izbaci iz reprezentacije, i to samo dva dana pred polufinale sa Engleskom.

 

HNS je izdao saopštenje o odluci rukovodstva Saveza kojom je Ognjen Vukojević razrešen dužnosti saradnika stručnog štaba reprezentacije.

Saopštenje HNS-a *Saopštenje HNS-a; Foto: Nogometni savez Hrvatske / screenshot

- Hrvatski fudbalski savez ovim putem obaveštava javnost da Ognjen Vukojević viće neće biti član delegacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji - objavljeno je na službenoj stranici HNS-a. Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan snimak, zbog kojeg je FIFA otvorila disciplinski postupak.

PROČITAJTE: SKANDAL VEKA! BRIH UZEO PARE OD ALBANSKE MAFIJE! Reprezentacija Srbije nije slučajno pokradena!

Hrvatski fudbalski savez odlučio je da razrešiti Vukojevića funkcije u štabu hrvatske reprezentacije gde je obavljao ulogu skauta, a povučena mu je i akreditacija za Svetsko prvenstvo, piše "Jutarnji list", a sve nakon snimka u kome se pobeda nad Rusijom - posvećuje Ukrajini.

 

- Hrvatski fudbalski savez ovim se putem izvinjava ruskoj javnosti za postupak člana štaba reprezentacije. Ovim putem Ognjen Vukojević i Domagoj Vida takođe se izvinjavaju za izjave koje u svojoj nameri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije - piše u saopštenju HNS-a.

Domagoj Vida se zbog incidenta našao pod istragom FIFA, ali je svetska kuća fudbala odlučila da dopusti da hrvatski defanzivac igra u polifinalu Svetskog prvenstva. Vida je dobio službenu opomenu, što je potvrdio i HNS.

(BalkansPress / Jutarnji list)

Scroll to top