Grmelo je ”Zvezda” na “Red bul areni”. Sa pune južne tribine, preko 7.000 navijača crveno-belih pravila je neverovatnu buku i davala podršku igračima još od zagrevanja. Bila je tu i koreografija gde”Srbin okreće bika na ražnju”, pa pesma “U boj krenite junaci svi”...

Nisu gubili nadu ni kad je bilo 2:0 za domaćina, nosili su igrače do senzacionalnog izjednačenja, davali snagu da izdrže nove nalete “bikova”. I mogli da zapevaju “Da se vrate slavni dani”... A, kad je Čakir odsvirao kraj, ušlo je više hiljada navijača na teren, nastalo je neopisivo slavlje sa igračima, a šta će reći UEFA videćemo. Manje je važno.

Navijači Zvezde okupirali su u sredu Salcburg. Bilo ih je više od 10.000 a mnogi ljudi iz dijaspore tražili su kartu da kupe i ostali u gradu jer im je bilo rečeno da je stadion bio još u utorak rasprodat a pred sam meč su ulaznice mogle da se kupe na blagajnama!?

 

Policija je bila na distanci, staložena jer nije bio napravljen nijedan incident, navijači su uglavnom šetali gradom, pili pivo u brojnim kafićima i čekali meč odluke. Doduše, oni koji su bili u starom gradu od 15.00 časova morali su da se presele na drugu stranu reke jer ih je policija iz preventive zatvorila na tri sata. 

Najveselija je bila grupa kod “mosta ljubavi” koja je uz zvuke harmonike pevala satima na iznenađenje brojnih turista iz Japana i Kine koji su preplavili grad. Korteom sa “Grizgrasea” a uz pratnju policije, kolona od oko hiljadu i po navijača, uglavnom onih koji žive u dijaspori, oko 18.00 časova krenula je na stadion. Veći deo navijača došao je na stadion u svojoj režiji.

Scroll to top