Nemanja Matić, reprezentativac Srbije i vezista Mančester junajteda, jedini je fudbaler koji nije hteo da na duelu između "crvenih đavola" i Bornmuta (2:1) nosi cvet maka, čime bi bila odata počast britanskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu, ali i NATO vojnicima.

PROČITAJTE: MILOŠ BIKOVIĆ SIJA U MOSKVI: Vladimir Putin odlikovao srpskog glumca medaljom Puškin (VIDEO)

Matićev postupak izazvao je buru na Ostrvu, mnogi su na društvenim mrežama izrazili bes, dok su u Junajtedu bili zatečeni.

 

Kako piše "Telegraf", Matiću su ljudi iz kluba na dres pre početka meča zalepili cvet maka, nakon čega je naš fudbaler u čudu pitao šta je to. Kada su mu rekli da je to znak počasti poginulim britanskim vojnicima, između ostalog i u NATO misijama, on je odbio da ih posluša i da tako izađe na teren.

Nemanja Matić

*Nemanja Matić, FOTO: TANJUG/AP

Matić je bacio cvet maka na pod i rekao:

- Bombardovali ste mi zemlju, nema šanse da ja ovo nosim. Ako treba, spreman sam da odmah napustim klub i Englesku - saopštio je Matić ljudima iz kluba.

Ipak, visoki vezista je i bez cveta maka zaigrao protiv Bornmuta, a da podsetimo, igrači nisu u obavezi da nose ovaj simbol, niti ih Savez ne kažnjava zbog toga.

Scroll to top