BalkansPress

Dobro došli!

Srpski reprezentativac Nemanja Matić je poslednjih nedelja u središtu interesovanja britanske javnosti.

Nemanja je razbesneo Engleze kada je odbio da na svom dresu nosi cvet maka, kojim se odaje počast svim britanskim vojnicima stradalim u vojnim operacijama u poslednjih 100 godina. Matć se zbog svoje odluke našao na udaru kritika tamošnje javnosti.

PROČITAJTE: NOVA ZABRANA: Indija "nokautirala" Albance!

“Poštujem sve žrtve, ali ne mogu da nosim to obeležje u spomen onih koji su bombardovali moju zemlju 1999. godine i ubijali decu”, poručio je Matić.

 

Iako je obrazložio svoju odluku, engleski mediji se nisu zaustavili. Ugledni list “Tajms” žestoko je udario na srpskog fudbalera. Objavili su da Matića ne podnose saigrači, da su napravili pobunu u svlačionici zbog Srbina.

Nemanja se konačno oglasio tim povodom.

“Nemam problema ni sa kim u klubu i ne bih komentarisao novinske napise. A neka je to njihovim tvorcima na čast”, rekao je Matić za “Večernje novosti”.

Matić je u nekoliko navrata pokazao da je veliki patriota i da ima poseban odnos prema reprezentativnom dresu.

“Generalno, to je odnos prema našim ljudima, prema Srbiji, koju volim. Tako sam vaspitan, volim moju zemlju koja ima mnogo više kvaliteta nego što pokazujemo. Smatram da sam učio na pravim vrednostima i želim da deca u meni vide nekog ko je uspeo u svom poslu, ali zna odakle je. Ugledao sam se na naše uspešne ljude, recimo samo na najboljeg tenisera svih vremena Novak Đoković”, kaže Matić za “Novosti”.

Scroll to top