BalkansPress

Dobro došli!

Šokantne vesti stižu iz Melburna. Nekada prvi reket sveta Endi Marej bi vrlo brzo mogao da ode u penziju! Škot, koji je samo sedam dana mlađi od Novaka Đokovića je u istom danu kada je izgubio od srpskog igrača u trening meču najavio da razmišlja o tome da „okači reket o klin“.

Razlog za to su ozbiljni problemi sa povredom kuka zbog koje je već morao na jednu operaciju. Kako je objasnio na konferenciji za medije, moraće najverovatnije na još jednu, znatno težu.

- Ne osećam se dobro, mučim se sa ovim dugo, dugo vremena, pod konstantnim bolovima sam već 20 meseci. Uradio sam sve što sam mogao da rešim problem sa kukom, ali je bol prejak. Ne mogu da igram ovako, rekao sam mom timu još u decembru da ovako neću moći – počeo je priču Marej.

 

Trenutno 230. igrač planete ima cilj – da se oprosti kod kuće, na Vimbldonu. Međutim, kako stvari stoje teško da će se to dogoditi.

- Voleo bih u Londonu da završim karijeru, ali nisam siguran da ću u tome uspeti. Da li je Australijan open moj poslednji turnir? Vrlo je moguće – izgovorio je Endi i briznuo u plač.

PROČITAJTE: VIC DANA Novak Đoković i Rafael Nadal

Otkrio je i da ne može ni čarape da obuje bez bola.

- Teško je. Mogu da igram pod određenim limitima, ali imati te limite i bol mi ne dozvoljava da uživam na terenu niti da treniram kako treba. Učinio sam sve što sam mogao. Prebacivanje na dubl? Ne, to nije nešto što bih želeo – poručio je Endi i dodao da bi drugi „odlazak pod nož“ bio radi boljeg kvaliteta života, ne zbog tenisa.

Britanski igrač je u karijeri osvojio tri grend slema (Ju-Es open i dva puta Vimbldon) i ima dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara, u Londonu i Rio de Žaneiru.

Scroll to top