Legendarni ruski teniser Marat Safin nije zadovoljan mnogim igračima, kritikovao je njihov stil igre. Takođe, on smatra da se kod dosta njih ne razlikuje stil igre.

 

-Pogledajte Tomaša Berdiha, Grigora Dimitrova i Miloša Raonića i videćete da svi igraju isto. Nekada se desi da se zbunite koliko su isti. Dosadno je i nije dobro za napredak ovog sporta. Iskreno, oni kao da se ponašaju kao robota. Njihov moto je lopticu udaraju što jače i da se nadaju najboljem - rekao je Safin za "Socrates Magazine".

Dotakao se i Stena Vavrinke i Novaka Đokovića za koje takođe smatra da imaju identičan stil igre.

-Najbolji teniseri sveta kao što su Novak Đoković i Sten Vavrinka igraju isto. Gde su razlike? Za mene one ne postoje.

 

A, onda je naglasio i da postoji jedan teniser koji se razlikuje od svih drugih igrača na ATP turu.

- Federer koristi slajs, igra servis-volej, on je nepredvidiv. Koristi glavu dok igra. Mnogi misle da mogu da budu podjednako dobri kao Federer, ali na kraju se vidi da mu niko nije ravan. On je ubedljivo najbolji teniser svih vremena - dodao je Safin i prisetio se vremena kada je on igrao sa Švajcarcem:

Rodžer Federer

*Rodžer Federer / FOTO: JOHN G. MABANGLO / EPA;

-Kada sam igrao sa njim to je bila igra mačke i miša. Uvek sam morao da trčim i skoro nikada nisam uspevao to da postignem. Bio je prava noćna mora.

Pričao je i o tome kako dobre partije pružaju Rodžer Federer i Rafael Nadal uprkos broju godina.

-Kako je moguće da neko ko ima 37 godina i neko ko ima 32 i dalje dominira i "razbija" svakoga koga stigne. Oni su superstarovi. Šta je problem sa mladim teniserima? Moraju da krenu da "grizu" - zaključio je Rus.

(BalkansPress / Izvor: Blic.sport.rs)

Scroll to top