BalkansPress

Dobro došli!

Teniska reprezenatcija Srbije osvojila je danas premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobedila Španiju ukupnim rezultatom 2:1.

Odlučujući poen Srbiji doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu, koji su sa 6:3, 6:4 pobedili špansku kombinaciju Felisijano Lopez - Pablo Karenjo Busta.

Španija u finalu povela posle pobede Roberta Bautiste Aguta protiv Dusana Lajovi 7:5, 6:1, a izjednačenje Srbiji doneo je Novak Đkoković, koji je u drugom meču savladao Rafaela Nadala 6:2, 7:6.

Španci su već u prvom gemu došli do brejka, ali je srpski dubl u sestom gemu vratio brejk i kasniej osvojio set.

Na startu drugog seta Đoković i Troicki su nastavili tako gde su stali u prethodnom.

Osvojili su šesti gem zaredom, oduzevši servis rivalima na pocetku drugog seta. Usledilo je potvrđivanje brejka, a ta prednost do kraja seta bila je nedostižna za Lopeza i Bustu.

 

ĐOKOVIĆ/TROICKI - BUSTA/LOPEZ 6:3, 6:4

PRVI SET

Kardinalna greška Troickog i odmah brejk na startu za Špance. Furija isti potvrđuje i bolje deluje na startu odlučujućeg meča - 2:0. Konačno se Srbija pomakla sa nule - 2:1. Španci igraju kao u transu, ali pitanje je koliko mogu izdržati na ovaj način da igraju - 3:1.

Popravila je i Srbija servis i dalje drže korak za Špancima - 3:2. Kakav preokret naših momaka u prvom setu. Troicki i Đoković su ubacili u brzinu više i osvojili peti uzastopni gem za osvajanje prvog seta - 6:3

SRBIJA U ISTORIJI SVETSKOG TENISA: Novak i drugovi osvojili prvi trofej ATP Kupa! U finalu pala Španija (VIDEO)

DRUGI SET

Srbija pravi odmah brejk na startu drugog seta.Nastavljaju Đoković i Troicki da dominiraju u drugom setu, sigurno drže brejk prednosti - 3:1. Španci prete, ali Novak i dubl igra kao u transu - 4:2. 

Lopez i Busta se ne predaju, ali i dalje imaju brejk zaostatka - 4:3. Srbija je na gem od titule šampiona sveta. Đoković je servirao za meč i doneo trofej - 6:4.

   

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 6:2, 7:6

PRVI SET

Prvi gem i odmah maraton i odmah brejk. Đoković želi da Srbiju ostavi u finalu ATP kupa. Srbin uzima servis Nadalu, a onda dolazi i do potvrde brejka - 2:0. Uspeo je Nadal u narednom gemu da se pomeri sa nule, ali u narednom Nole potvrđuje da je apsolutni favorit danas za pobedu - 3:1.

Još jedan maratonski gem, tri dvostruke Nadala, tri brejk lopte za Đokovića i gem za Rafu na kraju. Propustio je Đoković priliku da već sada reši prvi set. Ali u naredna dva gema nije. Ponovo je Srbin ubacio u brzinu više rešio svoj servis gem, a onda i napravio brejk - 5:2.

Nemoćni Nadal je ušao u klinč sa srpskim navijačima, koji pružaju ogromnu podršku Đokoviću sa tribina. Špancu to smeta, ali trebao bi da se bazira na svoju igru, jer je Nole čini se nikada lakše uzeo set Nadalu - 6:2

<p>Teniska reprezenatcija Srbije osvojila je premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobedila Španiju ukupnim rezultatom 2:1.</p>

DRUGI SET

Podigao je Nadal malo igru u drugom setu. Španac konstantno uspeva da osvoji svoj servis, čak Đoković i ne dolazi do brejk lopti. Međutim, siguran je i Novak na servisu, pa za sada ide sve po planu - 2:2. Nadala sluša prvi servis i to predstavlja veliki problem za Đokovića.

Koliko težak gem osvaja Novak za 3:3. Imao je Nadal tri vezane brejk lopte 0:40, stigao je Đoković to, a onda još dve i to je spasao Srbin i nastavlja se velika borba u drugom setu. Nadal sigurni na svoj servis od Novaka u drugom setu, koji se žalio Zimonjiću na uslove u Sidneju. Noletu smeta vreme u Australiji, jer je velika vlažnost vazduha.

Novak uspeva da još jednom izjednači u drugom setu na 5:5. I u sledećem gemu je Novak došao do prvih brejk lopti u setu. Nažalost, nije Đoković iskoristio dve brejk lopte i Španac i dalje ima prednost u drugom setu - 5:6. Novak dolazi do taj brejka u kome je došlo do nove rovovske bitke

Uglavnom je Nadal imao prednost do sredine 13. igre, kada Novak preuzima vođstvo posle jednog sjajnog poena, pa dolazi do dve meč lopte za nešto manje od dva sata igre. I prvu Srbin koristi - 7:6.

 

DUŠAN LAJOVIĆ - ROBERTO BAUTISTA AGUT: 5:7, 1:6

PRVI SET

Maestralno otvaranje meča za Aguta. Španac je prvo bez većih problema uzeo svoj servis, a onda još lakše napravio brejk. Lajović je malo stegnuto počeo ovo finale ATP kupa, kao da je trema okovala noge srpskom teniseru. Bautista u trećem gemu dolazi do laganih 40:0, a onda se opustio Dušan i konačno počeo da igra tenis. Ipak, nije uspeo da vrati brejk, ali se vratio igrački u meč - 0:3.

Odgovara Lajović Agutu na isti način. Odlaskom Đokovića u svlačionicu razigrao se Dušan i za tili čas se skroz vratio u meč. Prvo je Duci osvojio svoj servis, pa onda i napravio brejk. A pokazao je koliko igra dobro u 2020. godini u šestom gemu, kada je spasao dve brejk lopte i u jednom maestralnom gemu stigao na 3:3.

Kako se bližio kraj prvog seta oba tenisera su bili sigurni na svoj servis. Da budemo iskreni Lajović se mučio u osmom gemu na svoj servis, ali držao je korak za Agutom i svi su očekivali 13. igru - 5:5. A onda je Agut pojačao osvojio svoj servis, pa napravio brejk u najbolje vreme i osvojio prvi set - 5:7.

DRUGI SET

U potpunosti je Bautista Agut kontrolisao situaciju u nastavku. Španac je ponovo već u drugom brejku oduzeo servis gem Lajoviću, te poveo sa 0:2.

Sve je vraćao deseti teniser sveta, nije za njega bilo izgubljene lopte. Lajović nije mogao da mu parira, prepustio je rivalu inicijativu, pa je vrlo brzo bilo i 0:4 za Španca.

Pustio je ruku Dušan u nastavku, svestan da nema šta da izgubi. Donelo mu je to rezultat, pa je vratio jedan brejk i prekinuo niz rivala od šest uzastopno dobijenih gemova. Ipak, nije mogao više Lajović. Sa mnogo samopouzdanja igrao je Španac, pa je ponovo napravio brejk i došao do maksimalne pobede - 1:6.

Scroll to top