Rolan Garos nije ni počeo a već su krenula prepucavanja, “vaganja” oko toga ko je favorit u Parizu.

Novak Đoković prepušta ulogu favorita “kralju” šljake Rafaelu Nadalu, osvajač Ju-Es opena Dominik Tim prebacuje lopticu u dvorište i srpskog i španskog tenisera...

PROČITAJTE: ATP ODAO PRIZNANjE ĐOKOVIĆU: Novak je broj jedan - Nadal i Federer mu po ovome nisu ni do kolena

A za sve to vreme glavna tema su nove loptice na gren slem turniru u Francuskoj.

Odlučeno je da se umesto dosadašnjih "Babolat" loptica na Rolan Garosu koriste "Wilson", a iako na prvo oko to ne deluje kao značajna razlika - teniseri je i te ako osete i neki su se već žalili. Prvi među njima najtrofejniji igrač na šljaci Rafael Nadal.

 

Naime, Nadal je kazao da pomenute loptice nisu pogodne za igru na šljaci, da se mučio dok je vežbao s njima na Majorci, pa ističe da je to jedan od razloga što nije favorit na Rolan Garosu.

- Loptice su sada potpuno drugačije i biće veoma teške, spore...", poručio je Španac.

НАДАЛ ЗАБРИНУТ КАО НИКАДА: Ђоковић трља руке и смеши се трофеју на Ролан Гаросу

*Foto: EPA

- Veoma je hladno. Naravno, uz to je bitno i da su pripreme trajale kratko. Ali znate šta, ovde sam da se borim i da igram najjače moguće, da treniram sa pravim stavom i da tako dođem u šansu. To mi je glavni cilj".

S druge strane mnogi smatraju da bi loptice mogle da odgovaraju drugim teniserima, poput Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, koji vole malo sporije uslove.

- Prvi put ćemo igrati sa 'Vilson' lopticama na šljaci. One jesu teške. Ali ima i do toga što je vrlo je hladno. Šljaka je teška i vlažna. To je što je, moramo da prihvatimo. Zato smo svi došli ranije, kako bismo se navikli na uslove", poručio je Đoković.

Scroll to top