BalkansPress

Dobro došli!

Juče je Novak Đoković osvojio po 10. put Australian Open i tako upisao 22. Gren slem titulu. Srpski teniser je dokazao da je jači od prošlogodišnjeg deportovanja, od pritisaka poslednjih dana posle fotografije njegovog oca sa navijačima, od same povrede, od navijača….Novak je naglasio da dolazi iz male ali ponosne zemlje i ponovio kako su teške situacije, koje je doživeo u prošlosti, doprinele da dodirne zvezde.

PROČITAJTE: NIJE SVE U NOVCU Đoković: Mogu da mi ponude milijarde dolara, njih neću da reklamiram!

 

Nije miljenik zapadnih medija. Nazivaju ga folirantom, lažovom…i to samo iz ljubomore aludirajući na njegove povrede. Pojedinci u zapadnim krugovima ne mogu prihvatiti činjenicu da je najbolji u tenisu svih vremena čovek koji dolazi iz „divljačke“, „siromašne“ i „male“ Srbije (kako se za Novaka zna reći) i nikako se ne uklapa u ideal pobednika ovog buržujskog zapadnjačkog sporta. Iako Đoković tokom karijere dobija udare sa svih strana, on stojički istrajava i vraća se još jači. Srpski inat i duh naših predaka dolazi do izražaja kada je najpotrebnije. Naš Nole izuzetno je privržen pravoslavnoj veri, tradiciji i svetosavlju. To su putevi koji mu u presudnim trenucima daju toliku snagu da prebrodi svaku prepreku. Vera u Boga, onog istog koji ga čuva i brani kada je to najpotrebnije.

Novak Djokovic Returns To No. 1 With 22nd Major At Australian Open | ATP  Tour | Tennis

Francuski mediji danas koliko izveštavaju o Đokovićevoj tituli, u tolikoj meri prenose vest kako je ovom titulom samo sustigao Nadala, stavljajući Nadala ispred njega na fotografijama i animacijama (tu prednjači francuski Lekip). A baš zbog svih njih će srpski šampion osvojiti i Roland Garros i ovogodišnji Vimbldon. I opet neće biti priznanja da je najbolji. Jer su Nadal i Federer „igrači sa stilom“ kako kažu. Đoković bi sigurno već sada imao još par Gren slemova više na svom kontu da nije sramno diskvalifikovan sa US Open-a 2021., i da je igrao Vimbldon iste godine (otkazan zbog Korona virusa). Takođe prošle godine mu nije dozvoljeno da igra Australian Open i US Open, jer „nije ispoštovao“ zakon.

 

Ono što se da primetiti su komentari ljudi poreklom i iz Afrike na današnju pobedu Đokovića. Svi u glas veličaju srpskog tenisera, komentarišući na društvenim mrežama kako Novak nije samo najbolji teniser već možda i najbolji sportista svih vremena. Hvala im na tome. S druge strane veliki broj francuskih građana koji ostavljaju komentare na društvenim mrežama obožava srpskog tenisera, drugi koji ga ne vole ili ga manje vole ipak časno priznaju da je Novak najkompletniji i bolji od Nadala i Federera.

 Australian Open: Aryna Sabalenka beats Elena Rybakina for maiden title -  myKhel

Pomenimo i pobednicu u ženskoj konkurenciji. To je sjajna Beloruskinja Aryna Sabalenka koja je ovogodišnji Australian Open igrala bez zastave svoje zemlje pored svog imena. Zanimljivo je da pobednici ovogodišnjeg Australian Open-a, u ženskoj i muškoj konkurenciji, dolaze iz jedinih evropskih zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji. Slučajnost ili ne….?

Scroll to top