BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković je deseti jubilarni put šampion Australijan opena.

U velikom finalu, Novak je posle 176 minuta igre pobedio četvrtog igrača sveta, Grka Stefanosa Cicipasa, 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5).

Još jednom je Đoković potvrdio da mu u svetu tenisa nema premca – bio je ovo njegov deseti pehar u Melburnu i 22. grend slem u karijeri čime se izjednačio sa rivalom Rafaelom Nadalom.

Uz to, Đoković je pretekao Nadala po ukupnom broju titula u karijeri, ovo mu je bila 93, a stigao je i do 28. uzastopne pobede u Melburnu.

 

Nastavljena je tako i neverovatna tradicija, Novak i dalje ne zna za poraz u finalima u Rod Lejver areni, ima 10/10, a reklo bi se da je i njegova igra bila na tom nivou, za “desetku”.

I što je, ne tako nevažno, opet se vratio na čelo ATP liste.

Ali Novak Đoković je pokazao da nije sve u novcu i titulama, ima nešto i u moralu!

Menadžer najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Eduardo Artaldi otkrio je da naš as pažljivo bira sponzore i neće svakoga da vezuje za svoje ime.

- Novak zaista želi da učini svet boljim mestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol,ali njegov odgovor je uvek isti: ”

– Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne sme da bude pogrešna.” – ispričao je reči našeg asa Artaldi.

Za razliku od njegovog rivala Rafaela Nadala koji reklamira poker Novak je odbio da bude u tom društvu.

 

Osim toga Artaldi ističe da zbog toga što dolazi iz Srbije, Đoković je u podređenom položaju u odnosu na ostale sportiste i tenisere.

– Novak je od starta bio u nezavidnom položaju, jer dolazi iz siromašne zemlje pogođene ratovima. Nije mogao da računa na podršku kompanija iz svoje zemlje. Federer ima Kredit Svis, “Lind”, “Juru”, a Rafi pomažu mnoge španske kompanije – rekao je Artaldi za “Sport 360″ i dodao:

– Imidž Srbije u svetu nije bio toliko dobar zbog ratova. Zato Novaku nije bilo lako u početku, jer je morao deset puta više da pokaže koliko je dobar na terenu i van njega kako bi postao interesantan kompanijama – objasnio je Artaldi.

Scroll to top