Žiri za izbor idejnog rešenja memorijalnog spomenika dr Zoranu Ðinđiću objavio je danas da je prvonagrađeni rad - "Strela", autora Mrđana Bajića i njegovog tima, koji su učestvovali na međunarodnom konkursu za spomenik, koji će se nalaziti na renoviranom Studentskom parku u Beogradu. 

Read more...

Na području Srbije u narednom periodu se očekuju obilne padavine, prema prognozi RHMZ.

Read more...

Vreme u Srbiji će, prema najavi RHMZ-a,u narednom preriodu biti drugačije od onog na koje smo navikli u ovom periodu godine.

Read more...

Grmelo!

Aleksandar Vulin ministar odbrane i general Ljubiša Diković načelnik Generalštaba Vojske Srbije, sa saradnicima, prisustvovali su danas na batajničkom aerodromu generalnoj probi prikaza „Sloboda 2017“, koja će se održati povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Read more...

Danas je otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner u Vlasotincu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon presecanja vrpce poručio da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra,a Srbija učestvuje sa 3,2 miliona evra.

Read more...

Smanjene kazne za vožnju zaustavnom trakom, manja prekoračenja brzine, ali i povišena granica za dozvoljen nivo alkohola u krvi, produženo važenje probne vozačke, neke su od novina zakona o bezbednosti u saobraćaju koji će Vlada Srbije usvojiti u četvrtak.

Read more...

Sredinom aprila 2008. tačno pre osam godina, obelodanjeno je kako će izgledati nove lične karte građana Srbije. Lik žene sa bakljom u ruci kao hologram na prednjoj strani izazvao je najvišekontroverzi, jer je neodoljivo podsećao na Kip slobode u njujorškoj luci.

Read more...
Scroll to top