Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u sredu da je veoma zabrinut zbog sprečavanja Srpske liste da učestvuje na izborima na KiM i istakao da će o tome razgovarati sa liderima Kine i Rusije u Pekingu, ali i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na sastanku u Berlinu.

Read more...

Predlog je podrazumevao da ulice u tom gradu ponesu imena brojnih istaknutih bošnjačkih i srpskih ličnosti, ali i pojedinaca čija istorijska uloga nije do kraja rasvetljena.

Read more...

Velike količine peska iz Sahare su već prisutne širom Sredozemlja, u delovima zapadne Evrope i na području Balkanskog poluostrva, kaže meteorolog Slobodan Sovilj i navodi da se zato i u određenim delovima Srbije mogu javiti takozvane prljave ili obojene kiše.

Read more...

Srlja li Srbija “u zagrljaj Rusije”, beži li sve dalje od Evropske unije, i gde će se na tim putevima u potpuno suprotnim pravcima zasutaviti? Sve ovo su sasvim legitimna pitanja, ako se uzmu u obzir postupci, najave i izjave domaćih, ali i ruskih zvaničnika, koje svedoče da je tradicionalno srpsko-rusko prijateljstvo ovih dana “uzletelo”. Iznova.

Read more...

Udovica bivšeg pedsednika SR Jugoslavije Mirjana Marković (76) preminula je danas, prenose domaći mediji. 

Read more...
Scroll to top