Srbija je svetskoj javnosti u nedelju predstavila najnoviji proizvod svoje odbrambene industrije - prvu domaću leteću bombu sa GPS navođenjem. Reč je o izuzetno ubojitoj bombi oznake "PGB - 128", teškoj 50 kilograma, koju odlikuju izuzetno velika preciznost i dolet od 20 kilometara. Ovoliki domet omogućavaju joj specijalno tandem krilo i apsolutno pokretne repne površine. Zbog korišćenja infracrvenog ili laserskog navođenja na cilj, mogućnost promašaja ovog projektila, koji može da nosi različite vrste bojevih glava, gotovo je - isključena.

Read more...

Srbija je u prethodnih godinu dana u potpunosti ispunila 23 od ukupno 26 zahteva hrvatske zajednice u Srbiji, izjavio je danas u Minhenu Aleksandar Vučić i istakao da je to naš doprinos poboljšanju odnosa sa Hrvatskom, a da napad na srpske sportiste u Splitu to svakako nije.

Read more...

Srbija je u prethodnih godinu dana u potpunosti ispunila 23 od ukupno 26 zahteva hrvatske zajednice u Srbiji, izjavio je u Minhenu predsednik Aleksandar Vučić.

Read more...

U pitanju je virusni konjuktivitis koji se lako širi među vojnicima i civilima.

Read more...

NOVOIZABRANI lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, sastao se u sredu uveče u jednoj beogradskoj kafani sa rukovodstvom Dosta je bilo, kako bi razgovarali o budućoj političkoj saradnji.

Read more...
Scroll to top