Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku oštro su raspravljali o stanju na Kosovu pred ambasadorima članica Saveta bezbednosti UN, pošto su SAD, Francuska i Velika Britanija podržale zahtev Prištine da se postepeno ukine misija svetske organizacije na Kosovu.

Read more...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas porodicu 10-godišnjeg Farhada Nurija iz Avganistana, i ponudio im da ostanu u našoj zemlji.

Read more...

Nacrt je prošao vladu 4. avgusta i zakon će biti usvojen u parlamentu po hitnoj proceduri.

Read more...

Nema rešenja za Kosovo. Ne samo što ga ne žele Srbi i Albanci, nego su za očuvanje statusa kvo i velike sile: Amerika, EU i Rusija!

Read more...

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema original Dejtonskog sporazuma, a da je posle 5. oktobra 2000. godine nestao i papir na kojem je Ričarad Holbruk potpisao da Amerikanci nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Read more...

Kosovsko pitanje je životno pitanje srpskog naroda, čije rešenje opredeljuje njegovu sudbinu u ovom veku. Za dobro srpskog naroda treba jasno sagledati gde je bila Srbija 1918. godine, i gde je sto godina nakon najkrvavijeg rata u našoj istoriji, u kome je izginula gotovo polovina muškog stanovništva. Nakon čega je stvorena ponovo višenacionalna država Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, suprotno volji velikih sila. Dok je u Evropi XIX i XX vek bilo vreme stvaranja nacionalnih država, mi smo, na štetu srpskog naroda, to odložili za poslednju deceniju prošlog veka. Srbija je zbog nerealne i utopističke politike izgubila sve što je u krvi stekla. Zato je danas neophodno imati strategiju ili novo Načertanije, jer mi smo jedini narod koji ne zna šta hoće. U svemu tome, kosovsko pitanje je ključno.

Read more...

Grad je bio veličine graška, a u pojedinim mestima i malo krupniji. Obilni pljuskovi zahvatili su nešto posle 16 sati Čačak i Lučane.

Read more...
Scroll to top