Na nadležim odborima skupštine samoproglašenog Kosova koji su održani usvojene su izmene i dopune krivičnog zakona tzv. države Kosovo koji je definisan kao poseban uslov za liberalizaciju viza.

Read more...

Ruski predsednik Vladimir Putin mesecima unazad održava kontakte s vlastima u Prištini, pokušava da osujeti sporazum Beograda i Prištine i time gura prst u oko Zapada.

Read more...

Ko nikad nije čuo za Sao Tome i Principe, Lesoto ili Uniju Komora, trebalo bi da zna da se glasovi ovih i još sedam zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova jednako vrednuju u UN kao glasovi SAD, Velike Britanije ili Nemačke i još sedam velikih sila koje su priznale suverenitet Kosova.

Read more...

Velika je verovatnoća da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije tokom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata izdejstvovao Bernar Kušner, veliki prijatelj tzv. Kosova, kako je o njemu nedavno pisao francuski "Mond".

Read more...

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači tvrdi da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu "ni prijatelji ni neprijatelji", a da je Putin navodno rekao da je "promena ruskog stava prema Kosovu osetljivo pitanje".

Read more...

Posle problema koji je nastao zbog rasporeda sedenja svetskih lidera na ceremoniji obeležavanja završetka Prvog svetskog rata u Parizu, prevashodno zbog toga što se kosovski predsednik Hašim Tači našao u drugom redu, odmah iza predsednika Rusije Vladimira Putina, došlo je do susreta Putina i Tačija.

Read more...

Danas će biti pretežno sunčano, samo će u Negotinskoj Krajini biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i jak, a u Južnom Banatu i Donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Read more...
Scroll to top